Жалкият опит, доброто име на г-н Енчев да бъде опетнено, е неуспешен

9
Ралица Матеева: Аз и всички учители в ОУ „Ангел Кънчев“  смятаме, че г-н Енчо Енчев е човек, който безспорно се е доказал като специалист в областта си
Ралица Матеева: Аз и всички учители в ОУ „Ангел Кънчев“ смятаме, че г-н Енчо Енчев е човек, който безспорно се е доказал като специалист в областта си Снимка: Русе Медиа

"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове – обсъждат хора“ – Елинор Рузвелт.

Дела трябват, а не думи“ – Васил Левски

Тези два цитата си припомних във връзка с пасквилната статия, свързана с личността на г-н Енчо Енчев.

Познавам г-н Енчев като човек, който не просто обсъжда идеи, но и като човек, който ги превръща в дела.

В отговор на клеветническата статия, надраскана набързо от мнимата Доротея Донева, и в качеството си на един от младите учители в колектива на ОУ „Ангел Кънчев“, бих искала да споделя някои факти, пред които всяка клевета е безсилна:

  1. Г-н Енчев е сред малцината, имали възможността да се обучават в САЩ по програма за лидери в образованието. Добавената стойност на опита, който г-н Енчев е натрупал зад граница, е огромен, тъй като всички иновации, добри практики и методи, бяха успешно интегрирани в нашата образователна среда в ОУ „Ангел Кънчев“.
  2. Всеки от педагогическите специалисти в ОУ „Ангел Кънчев“ винаги е бил подкрепян и насърчаван да се развива професионално. Целият колектив е част от Професионална училищна общност, чиито основни принципи са демократизмът и взаимопомощта. В основата на гореизброеното отново стои личността на г-н Енчо Енчев.
  3. В училище „Ангел Кънчев“ се работи по голям брой проекти на МОН, както и по някои международни такива. Всички те се реализират с труда на педагогическите специалисти в училище, а благотворният им ефект върху успеваемостта и ангажираността върху учениците е безспорен. В името на децата и техните успехи всеки ден в училище под формата на извънкласни занимания се реализират редица дейности, които да провокират и мотивират всяко дете да бъде по-успешно в утрешния ден.
  4. Като бивш Директор на Дирекция „Култура и образование“ г-н Енчев е човекът, който инициира разписването на Стратегия за развитие на образованието на регионално ниво – инструмент, който е ключов и необходим, за да бъде действително подобрено качеството на образованието.
  5. Преди провеждането на кампанията за местни избори през настоящата година г-н Енчев не е бил част от партийно-политическа организация, нито е проявявал политически пристрастия. Той работеше и поддържаше добри професионални отношения с всеки, независимо от политическата ангажираност на отсрещната страна, като се ръководеше от една единствена цел – утвърждаване на доброто име на училище „Ангел Кънчев“, което към днешна дата е вече факт.

В заключение ще кажа, че жалкият опит,  доброто име на г-н Енчев да бъде опетнено, е неуспешен. Той обаче идва да ни покаже нещо важно, нещо за жалост симптоматично за нашето общество, а именно че не сме надживели Алековата епоха, в която лъжата, клеветата и манипулациите са средства, чрез които да постигаш целите си.

Аз и всички учители в ОУ „Ангел Кънчев“  смятаме, че г-н Енчо Енчев е човек, който безспорно се е доказал като специалист в областта си,  а именно такива хора са нужни на града ни днес, защото и ние ОБИЧАМЕ РУСЕ!

Ралица Матеева,

Учител по История и цивилизации в ОУ „Ангел Кънчев“, гр. Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари