Земетресението в Пловдив изкара хората на улиците

0
Паника след труса в Пловдив
Паника след труса в Пловдив Снимка: Пловди прес/ архив

Паника след труса в Пловдив

Занятията във всички учебни заведения в Пловдивско са преустановени заради земетресението, което разлюля областта, следобедните часове в училищата няма да се проведат, предава Телеграф.

Регионалното управление по образованието се допитало до МОН как да се действа предвид опасността от вторични трусове, след като директори са поставили въпроса. Указанието на ведомството е, след като са били изведени от сградите, децата да не бъдат допускани обратно.

По-малките е необходимо да изчакат родителите си в дворовете на учебните заведения. Всички си тръгват без чантите и останалите лични вещи, които остават в класните стаи.

Няма данни към момента за пострадали училищни сгради, каза началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, информира Марица.

В същото време след труса стотици пловдивчани се евакуираха от жилищни и административни сгради.

Секунди след 15:30 улиците се напълниха с хора. Пред входовете на високите блокове в Пловдив и към момента е пълно с разтревожени граждани.

Живеещи в 22-етажните Преспи в квартал „Изгрев“ разказват, че са усетили земетресението изключително силно. В някои апартаменти падали предмети, но няма силни поражения.

Хора споделят, че са усетили хоризонтален трус. Описват усещане, че земята се е люляла наляво-надясно. Разказват още за тътен, който е съпроводил земетресението.

На този фон заведенията бяха пълни с клиенти, които оживено обсъждаха случилото се. За щастие, няма данни за пострадали хора или материални щети, предаде trafficnews.bg.

В село Крумово, което се оказва в епицентъра на земетресението, има паднали и напукани комини. Трусът е бил толкова силен, че хората са излезли навън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари