Земетресение разлюля Румъния

6

Трусът е усетен в 23:50 ч.

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер е регистрирано в Румъния в 23:50 ч. местно (и българско време) в Мунтения, Яломица, съобщават от румънския Националния институт по геофизика.

Трусът е станал на дълбочина 15,8 км.

Епицентърът на земетресението е в близост до следните градове: 24 км западно от Слобозия, 62 км южно от Бузъу, 79 км източно от Букурещ, 91 км югоизточно от Плоещ.

Последвали са три вторични труса с магнитуд 2,2, 2,3 и 2,9 по Рихтер. Те са били регистрирани в рамките на няколко часа.

Миналата година най-силното земетресение, регистрирано в Румъния, беше с магнитуд 5,7 и се случи на 14 февруари в окръг Горж на дълбочина 6,3 километра, пише БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари