Земеделците могат да кандидатстват за близо 700 милиона лева технологии и модернизиране

0
Министерството на земеделието и храните започва информационна кампания за условията при подаване на проектни предложения
Министерството на земеделието и храните започва информационна кампания за условията при подаване на проектни предложения

Министерството на земеделието и храните започва информационна кампания за условията при подаване на проектни предложения

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) започва информационна кампания, по време на която експерти ще разяснят на земеделските производители условията при подаване на проектни предложения по двете стартирали процедури от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) - "Инвестиции в технологична и екологична модернизация" и "Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци". Това съобщиха от МЗХ.

Кампанията цели да запознае потенциалните бенефицери с подробности за възможностите, условията и сроковете при кандидатстването.

По двете направления от "Фонд за насърчаване на технологичния и екологичен преход в селското стопанство" по НПВУ е предвиден общ бюджет от 333 млн. лв.

Средствата по процедура "Инвестиции в технологична и екологична модернизация" са 318 млн. лева без ДДС. С процедурата ще се подкрепят проекти, които стимулират иновативни производствени и цифрови технологии, както и да се подобри отглеждането на селскостопански култури и животни. Допустими са инвестиции в материални и нематериални активи, свързани с опазване на околната среда и смекчаване на последиците от климатичните промени, както и производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствено потребление. Минималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение е 30 000 лв. без ДДС, а максималният – 1 млн. лв. без ДДС. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 20 декември т. г.

Бюджетът по направление "Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци" е 15 млн. лева. Процедурата има за цел да стимулира процеса на предлагане на пазара на селскостопанска продукция от сектор "Плодове и зеленчуци" чрез създаване на къси вериги на доставка, модернизиране и автоматизиране на процесите по събиране, подготовка за пазара и съхранение на пресни плодове и зеленчуци. Финансовата подкрепа е насочена към инвестиции, които допринасят за предлагането на продукти, чието качество, състояние и вид отговарят на потребностите на крайния потребител. Минималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение е 300 000 лв., а максималният - 2 346 960 лв. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 22 декември т.г.

Първите информационни дни ще се състоят на 14 ноември във Велико Търново, на 15 ноември - в Русе и в Стара Загора, на 16 ноември в Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари