Земеделци: Мъртви сме! Убиха ни без война!

4
Искат линч за човека, забранил да се разбиват с ракети градоносните облаци
Искат линч за човека, забранил да се разбиват с ракети градоносните облаци

Искат линч за човека, забранил да се разбиват с ракети градоносните облаци

"Мъртви сме! Убиха ни без война!"

Това твърдят десетки земеделски производители от пловдивското село Ръжево Конаре. Те се събраха край нивите с унищожената на 100% реколта от снощната градушка, пише вестник 24 часа.

Стъклените оранжерии са на решето от ледените късове. По думите на кмета на Ръжево Конаре Димитър Гинов те са били с големина на праскова.

"Искаме да знаем кой забрани да се изстрелват противоградни ракети, за да го линчуваме", настояват стопаните. Сред тях са мъже и жени. Нервите им са толкова опънати, че на моменти използват нецензурни изрази.

По думите им над 2500 декара зеленчукова продукция е съсипана. "Няма здраво растение", казват те. И твърдят, че са обречени на глад. За тях това, което ги е сполетяло, е равно на убийство. "Не знаехме ден ли е, нощ ли е. Все на полето. Заробихме си семействата. Даваме работа на роми от близките 10 села. Сега и те остават без препитание и ще започнат да крадат", негодуват ръжевоконарци.

Те са едно от селата, пострадали жестоко от снощната градушка. Заради близостта им с авиобаза Граф Игнатиево твърдят, че е имало забрана да се изстрелват противоградни ракети.

Хората от другите поразени села - Белозем и Шишманци, където ситуацията е аналогична, твърдят, че при тях са били изстрелвани ракети, но не са могли да помогнат.

"Реколтата от най-златната земя на Пловдивското поле е съсипана!", написа производителят Красимир Кумчев и онагледи с апокалиптични снимки. Стъклените оранжерии около Ръжево Конаре са на решето. По думите му посевите в Дълго поле и Трилистник също са унищожени напълно.

"Не помним такова бедствие", казва кметът на Ръжево Конаре Димитър Гинов. Според него ледените парчета са били с размери на праскова. Той пита кои са тези, които не са позволили да се изстрелят ракети, за да бъдат разбити градоносните облаци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари