Зеленски ще говори пред парламента на Италия на 22 март

0
Президентът на Украйна ще направи изявление по време на съвместна сесия на Камарата на депутатите и на Сената
Президентът на Украйна ще направи изявление по време на съвместна сесия на Камарата на депутатите и на Сената Снимка: архив

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще говори пред парламента на Италия на 22 март

Той ще направи изявление по време на съвместна сесия на Камарата на депутатите и на Сената, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Членовете на двете камари ще се съберат в сградата на Камарата на депутатите - Двореца Монтечиторио. Зеленски ще говори чрез видеоконферентна връзка.

По-рано днес италианският министър на външните работи Луиджи Ди Майо и украинският външен министър Дмитро Кулеба проведоха телефонен разговор. След него Ди Майо заяви: "Украинската съпротива е европейска съпротива".

Същевременно днес италианското министерство на вътрешните работи поясни, че в страната са влезли 50 649 украински бежанци, от които 25 846 са жени, а 20 478 са деца. Мъжете са едва 4325. Повечето от бежанците се насочват към Милано, Рим, Болоня и Неапол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    селяк
    останах с убеждение то че този президент е доста подведен-излъгън и сега се оглежда като котак на магистрала и
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари