Зеленски подари на папата икона на Богородица, изрисувана върху бронирана плоча

0
Двете страни потвърдиха хуманитарните усилия за населението на Украйна
Двете страни потвърдиха хуманитарните усилия за населението на Украйна

Двете страни потвърдиха хуманитарните усилия за населението на Украйна

Папа Франциск прие в събота на аудиенция президента на Украйна Володимир Зеленски, срещата е продължила 40 минути, съобщиха акредитираните в пресслужбата журналисти, позовавайки се на Светия престол.

Темите на разговора се отнасяха до хуманитарната и политическата ситуация в Украйна. Папата потвърди своите постоянни молитви, за което свидетелстват многобройните му публични призиви и постоянни призиви към Господа за мир от февруари миналата година“, се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Отбелязва се, че страните "се съгласиха за необходимостта от продължаване на хуманитарните усилия за подкрепа на населението".

По време на срещата страните си размениха и подаръци. Папата подари на Зеленски скулптура с клонка на мира, а президентът на Украйна подари на папата изображение на Божията майка, направено върху бронирана плоча.

Президентът се срещна лично с папата за първи път от февруари 2020 г. Тогава Зеленски обсъди във Ватикана хуманитарната ситуация и начините за мирно разрешаване на конфликта в Донбас. Папата и високопоставените йерарси на Ватикана многократно са заявявали, че са готови за посредническа роля в украинското уреждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    ptica
    И двамата са антихристи, нямат нищо общо с Християнството, че и евреи нормални не са, просто НИКТО, и всеки, който се среща, прегръща с това изчадие на дявола се поставя много ниско. Очевидно са много.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари