Ватиканът потвърди аудиенцията на Зеленски при папата

0
Украинският президент ще се срещне лично с понтифика за първи път от началото на инвазията в Украйна
Украинският президент ще се срещне лично с понтифика за първи път от началото на инвазията в Украйна Снимка: Кадър Фейсбук

Украинският президент ще се срещне лично с понтифика за първи път от началото на инвазията в Украйна

Папа Франциск ще приеме в събота на аудиенция президентът на Украйна Володимир Зеленски, потвърдиха от пресслужбата на Светия престол, предаде БГНЕС.

Украинският лидер ще се срещне лично с понтифика за първи път след ескалирането на конфликта през февруари 2022 г. Според източници срещата ще се състои следобед.

Сутринта Зеленски беше приет от италианския президент Серджо Матарела. Пристигането му в президентския дворец беше излъчено от новинарския канал RAI News-24. След това се очаква украинският лидер да се срещне с премиера Джордж Мелони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари