Зеленогорски: Не се ли качим на влака, давам оставка!

0
Найден Зеленогорски : Не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия
Найден Зеленогорски : Не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия

Съпредседателят на РБ и шеф на националния предизборен щаб на блока Найден Зеленогорски потвърди в Народното събрание новината от снощи - че на заседание на парламентарната група е предупредил, че чака единна регистрация на коалицията за местните избори до 20 юли, а ако такава няма, подава оставка.

"РБ няма единни кандидатури в 2/3 от областните центрове, а на 25 септември започва кампанията. Ние не можем да влезем в нея, без до края на юли да сме си изяснили какво е политическото споразумение, как се явяваме на изборите, кои са ни кандидатите. Нямаме време да ги наложим - август е малко мъртъв в политическо отношение месец", аргументира се Зеленогорски. Той кани във вторник колегите си от ръководствата на останалите партии в блока на председателски съвет, на който да се изчистят част от въпросите.

Заместникът на Меглена Кунева в ДБГ отсече: "Не бих искал да бъда началник щаб на една неподредена и неорганизирана армия. Хората очакват от нас да имаме единство и боеспособна армия, която да се представи силно на местните избори."
Зеленогорски уточни, че резерви към централна единна регистрация за вота, за каквато настоява ДБГ, има поне у две партии - ДСБ и СДС. "Има риск. Можем да се качим на влака в този момент. Ако закъснеем още малко, след 20 юли вече ще бъде доста късно", откровен е той.

Ако РБ не успее да се обедини около единна регистрация в ЦИК, добре е такава да се постигне в значителна част от общините, уточни Зеленогорски. И в този случай той ще работи за изборна победа, но вече не като шеф на щаба.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари