Министърът на транспорта на Гърция подаде оставка след влаковата катастрофа

1
При челния сблъсък на два влака загинаха най-малко 36 души
При челния сблъсък на два влака загинаха най-малко 36 души Снимка: БГНЕС

При челния сблъсък на два влака загинаха най-малко 36 души

Министърът на транспорта и инфраструктурата Константинос Караманлис обяви оставката си в сряда след смъртоносния железопътен сблъсък в Централна Гърция, при който загинаха най-малко 36 души, предаде БГНЕС.

"Това е, което чувствам като свой дълг, като най-малък знак на уважение към паметта на хората, които загинаха толкова нелепо, и поемане на отговорност за недостатъците на гръцката държава и политическа система през годините", се казва в изявлението на министъра, цитирано от „Катимерини“.

"Когато се случи нещо толкова ужасно, не можем да продължаваме да се държим така, сякаш не се е случило. От много години не се занимавам с политика, но смятам, че доверието, което гражданите оказват на политическата система, е съществена част от нашата демокрация. Това се нарича политическа отговорност", каза той в началото.

"От дълбините на сърцето си искам още веднъж да изразя съжалението си и солидарността си със семействата на загиналите", завърши той.

Припомняме, че два влака - пътнически, пътуващ от Атина за Солун, и товарен, пътуващ от Солун за Лариса, се сблъскаха челно край Лариса.

Първите четири вагона са дерайлирали, а първите два са "почти напълно разрушени". Около 194 пътници са били евакуирани безопасно до Солун с автобуси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    русенец
    Дори в Гърция политиците са с достойнство. В Булгаристан обаче не е така.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари