"Зеленият сертификат" може да доведе до тотална щета за бизнеса в Русе

3
От Русенската стопанска камара предлагат бързо изследване на имунологичния статус на населението срещу и да се даде свобода на бизнеса и гражданите
От Русенската стопанска камара предлагат бързо изследване на имунологичния статус на населението срещу и да се даде свобода на бизнеса и гражданите Видео: КИС 13

До тотална щета за бизнеса и обществото може да доведе изискването за зелен сертификат

Това прогнозира пред  телевизия КИС 13 председателят на Русенската стопанска камара проф. д.н. инж. Красимир Ениманев. Вместо това, той предлага да се проведе бързо изследване на имунологичния статус на населението срещу COVID-19 и да се даде свобода на бизнеса и гражданите.

Председателят на Стопанската камара в Русе коментира и предложените компенсации от 110 лева на мегаватчас за бизнеса, заради висока пазарна цена на тока. Според него, тези мерки са палиативни и крайно недостатъчни, особено за енергоемкото индустриално производство.

Според председателя на Русенската стопанска камара, проблемът е, че през годините държавата не е имала стратегия за развитие на енергетиката и сега България е загубила позициите си и възможност да реагира адекватно на ситуацията. Затова е много важно да се състави правителство след изборите на 14 ноември.

Освен високата цена на тока, пагубно за бизнеса и за обществото като цяло може да се окаже въвеждането на "зелени сертификати".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук