„Зеленият коридор“ за ваксинация в Русе остава отворен и през следващата седмица

0
До момента в областта са извършени 56 325 имунизации, като повторна доза са получили 26 921 лица
До момента в областта са извършени 56 325 имунизации, като повторна доза са получили 26 921 лица

„Зеленият коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе остава отворен и през следващата седмица

Това стана ясно от проведен по-рано през деня разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни днес до 16:00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Такава възможност е осигурена и през утрешния ден в периода от 09:00 до 15:00 часа. През следващата седмица всеки делничен ден в Тубдиспансера също ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета ще е от 09:00 до 16:00 часа

Имунизационният пункт е снабден с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между и РНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 56 325 имунизации, като повторна доза са получили 26 921 лица. Само през вчерашния ден са поставени 409 ваксини, като 177 от тях са свързани с първа игла. През настоящата седмица средно на ден по около 200 души избират да се ваксинират срещу COVID-19 в Русенско. Най-много ваксинирани с първа доза през последните пет дни е имало в сряда – 274. Поне на този етап не се наблюдава спад в броя на желаещите да се ваксинират в региона. Дори има леко увеличение спрямо предходната седмица.

Общо поставените ваксини от понеделник до края на вчерашния ден в Русенско са 1759.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на коронавирусната инфекция през вчерашния ден в област Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари