"Зелени коридори" през уикенда ще има в Русе и Бяла

0
Препаратите, които ще се прилагат в Русе са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в Бяла ще има възможност и за поставяне на „Модерна“
Препаратите, които ще се прилагат в Русе са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в Бяла ще има възможност и за поставяне на „Модерна“

През уикенда в Русенско са осигурени „зелени коридори“ за ваксиниране

В събота ще работят два пункта - в Белодробната болница в Русе и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Работното им време е от 09.00 ч., но в Бяла възможност за поставяне на ваксини без предварително записване на час ще има до 16.00 ч., а в Русе до 14.00 ч. В неделя от 09.00 ч. до 16.00 ч. ще работи само имунизационният кабинет в Многопрофилната болница „Юлия Вревска“.

Препаратите, които ще се прилагат в Русе са на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“, а в Бяла ще има възможност и за поставяне на „Модерна“. Целта е всеки да може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. Осигурени са достатъчни количества, като от РЗИ и лечебните заведения гарантират, че няма да има върнати хора.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се поставят ваксини съгласно Националния план, както и на записалите се в електронната система. Навсякъде се извършват и реимунизации. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Стриктно се съблюдава и за спазването на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 31162 имунизации, като повторна доза са получили 11994 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Днес русенският областен управител направи проверка за функционирането на зелените коридори в белодробната болница, пропуски не бяха открити. В момента там работи един кабинет с два стола за имунизация. При увеличаване на искащите да се ваксинират, от Тубдиспансера са в готовност да удвоят капацитета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари