Имунизации: Шест "зелени коридора" в Русенско през следващата седмица

1
Пет от тях са в самия град Русе, а един в Бяла
Пет от тях са в самия град Русе, а един в Бяла Снимка: БНТ

Шест „зелени коридора“ за имунизация срещу Ковид-19 ще работят в Русенско през следващата седмица.

Пет от тях са в самия град Русе, а един в Бяла. Същевременно ще работи и мобилен имунизационен кабинет към болницата „Юлия Вревска“, който ще обхване и населените места в общините Две могили и Борово. Специализираният кабинет на РЗИ също ще работи, но след предварително записване.

Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни всеки делничен ден от 08.30 до 16.30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ – 2, намиращо се на ул. „Рига“ 35. И на двете места разполагат с препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, като за поставянето на „Модерна“ се изисква предварително записване на час в ДКЦ – 2 на телефон: 0887597707, а в Тубдиспансера ваксината е налична само в дните вторник и четвъртък. В беленската болница „Юлия Вревска“ „зеленият коридор“ остава постоянно отворен и през работните дни от идната седмица. Той ще функционира между 12.00 и 18.00 часа и е снабден с ваксините на „Пфайзер“, „Янсен“ и „Модерна“.

В дните от вторник до петък включително от 08.30 до 11.00 часа ваксини ще бъдат поставяни и в Медицински център „Медик консулт“ , намиращ се на ул. „Воден“ 6. Там ще се прилагат отново ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, като за препарата на „Модерна“ се изисква предварително записване на час на тел.: 0883992000. Такава възможност, само че в следобедните часове, се предвижда в Университетска болница „Канев“ в дните сряда и петък от 14.00 до 18.00 часа. Наличните ваксини в лечебното заведение са на „Пфайзер“ и „Янсен“. Същевременно от 08.30 до 12.00 часа в дните понеделник, сряда и четвъртък имунизации ще се извършват с ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“ в Медицински център – 1, бившата Втора поликлиника, намиращ се на ул. „Борисова“ 6.

На разположение на русенци ще има и още един кабинет за имунизация, като там ще е нужно предварително записване. Всеки делничен ден от 09.00 до 15.00 часа в кабинета на РЗИ, намиращ се на ул. „Байкал“ 12 ще се извършват имунизации. За връзка с кабинета на РЗИ трябва може да се използва някои от телефоните: 0888138142 или 0882609452. На място са осигурени всички налични ваксини.

Припомняме, че без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни днес от 09.00 до 15.00 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. С половин час по-рано отваря и още един специализиран имунизационен кабинет – този в МЦ-1, по-известен като бившата Втора поликлиника. Той ще работи до 12.30 часа. Русенци ще могат да се ваксинират и на още едно място. Става дума за изнесения пункт на ДКЦ-2, намиращ се на ул. „Рига“ 35. Работното време на кабинета ще бъде от 09.00 до 14.00 часа. И на трите места имунизациите ще се правят с „Пфайзер“ и „Янсен“, като в ДКЦ-2 след предварително записване на телефон: 0887597707 ще има възможност за ваксинация и с „Модерна“. От 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там са осигурени препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Утре ваксини без предварително записване на час ще се поставят отново в Бяла на същото място и по същото време, както и в русенския медицински център „Медик консулт“, намиращ се на ул. „Воден“ 6 от 09.00 до 13.00 часа. Ваксините, които ще се поставят там са на „Пфайзер“ и „Янсен“, като за препарата на „Модерна“ е необходимо предварително записване на телефонен номер: 0883992000.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Е, ваксъри?
    В Лондон, близо до летище Хийтроу, се появиха дигитални билбордове със снимки. Те са брандирани като NHS (Национална здравна служба), еквивалент на нашето Министерство на здравеопазването, където показват деформирано лице на момиче с надпис: Министерството на здравеопазването Ви предупреждава: Ваксината COVID19 причинява парализа на Бел! https://bastyon.com/intolerantperson?i=86d33a50dad0c53e5d9e45a8cbeb71862788a2b4b66e285bf78f002a37a8abf5&num=0&mimagegallery=true
  • 32
    7
    Хм
    Преди бяха просто олигофрени, сега са антинещоси.
  • -9
    6
    LOL
    Безплатно е само сиренето в капана за мишки! В тази връзка доста лекари вече обявиха блъскането с бустерни зони като опасно за имунната система. В никакъв случай не искам да всявам излишна паника де, но тепърва ще стават ясни последиците от експерименталните препарати които наричат ваксини. Уточнявам - ваксините създават траен имунен отговор и няма как вируса да си върлува активен в тяло с имунитет. Само че общоприетите факти са, че с въпросните "ваксини" вируса си се развива и заразява други хора (също боцнати с въпросните препарати). Ваксъри - обяснете! Как така хем сте ваксинирани хем боледувате и заразявате... Накрая най-върлите ваксъри да не се окажат със синдром на придобита имунна недостатъчност?
  • 5
    5
    Хаха
    Че ти какви данъци плащаш освен ДДС-то на парцуцата от пазара че и това е съмнително?
  • -7
    4
    зелен ковчег
    Чакай, чакай! КАК така ваксините ще са БЕЗПЛАТНИ? Разбира се, че са ПЛАТЕНИ с моите, *антиваксърски* данъци, за да може някой идиот от вас да се набуха с две-три бустерни дозички, че и да му дадат (ПАК от моите *антиваксърски* данъци) още 75 кинта, 'щото е играл по свирката на правителството, което пък играе по едни други еврогейски финансови свирки!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари