Зелената сделка е най-голямата измама в историята

5
Това заяви Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост
Това заяви Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост Снимка: стоп кадър / Евроком

Това заяви Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост

Протестът на миньорите и на енергетиците, който продължава с блокади на ключови пътища в страната вече пети ден, е политически, но не партийно-политически, а срещу безумната политикана ЕС по Зелената сделка, каза по БНР Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост.

"Зелената сделка е най- голямата измама в историята на християнската цивилизация. Затова нещата избухнаха и в България точно в предизборна ситуация, тъй които години наред българските правителства не можаха да организират някаква форма на смекчаване на тази сделка, както направиха правителствата на Полша, Чехия и Унгария още през 20219 година".

Според Иванов политиката да се редуцират въглищата вече се приема като абсолютно валидна, а въглеродните емисии на практика убиват всичко и тази сделка стои дори в основата на войната в Украйна и в основата на икономическата криза, която завладява Европа. Това е политическо и социално явление, докарано от една група хора, които печелят трилиони.

"Това е зелена спекулация за светло бъдеще, както при комунизма".

Димитър Иванов даде пример със себестойността на тока от "Марици"- те. Една трета от нея се формира от реални разходи, а останалото е от въглеродни квоти. По думите му без въглищните централи ще се загуби енергийната независимост и цената на електричеството ще се повиши.

Той попита какво ще стане с гражданите, на които токът на свободния пазар скочи два пъти след две години, ако се лишим от базови мощности. И отговори, че тогава пак ще печелят ВЕИ-тата, защото и въглеродните квоти ще скочат, може и двойно.

Историята много напомня затварянето на малките реактори на Козлодуй при влизането ни в ЕС. Послушно ги затворихме и получихме по- малко от Европа, отколкото щяхме да спечелим, ако те работеха.

Затова днес България трябва да постави тежки политически условия на Брюксел по отношение на преразглеждане на принципа на въглеродните квоти да защити капацитетите на въглищните централи, смята Димитър Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    А бе...
    Ще се сетите вие, че ви го слагат през гащите, мек и неумит! Ама нали сме правоверни €вроатлантици, задника си даваме за усрайна, зелената сделка и ваглеродния отпечатък!
  • 6
    1
    ***************************************************************************************************************
    Ха добрутро! Открихте топлата вода!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари