Зелена вълна в Русе!

0
Предвижда се изготвяне на нов режим за управление на светофарите уредби с три фиксирани програми
Предвижда се изготвяне на нов режим за управление на светофарите уредби с три фиксирани програми

Предстои да бъдат разработени цикли за синхронизация на 3 светофарни уредби по протежението на булевард "Цар Освободител" в Русе. За целта администрацията на кмета Пламен Стоилов вече е обявила обществена поръчка.

Ще бъдат изготвени три циклограми за кръстовищата на бул. "Цар Освободител" с бул. "Съединение", с ул. "Шипка" и с бул. "Христо Ботев". По този начин се цели подобряване на пропускателната способност, организацията на движение и мобилността по булеварда и прилежащите територии, намаляване на задръстванията и подобряване на безопасността в транспорта, уточняват от Община Русе.

Предвижда се изготвяне на нов режим за управление на светофарите уредби с три фиксирани програми, съответстващи на измерените интензивности на движението на съответните кръстовища и синхорнизирането на отделните режими в обща "зелена вълна", съобразени с възможностите на наличните контролери за всяко кръстовище.

Целта на предвидената промяна на времевите цикли на светлинните сигнали при кръстовищата е да бъдат намалени опашките по кръстовищата и да се подобри в максимална степен пропускателната способност на коридора по който те са разположени, като се съобрази с реалното автомобилно движение преминаващо по него.

За да се изпълни тази цел от бъдещия изпълнител на задачата трябва за всяко от трите кръстовища да се изготви анализ на интезивността на движението, задръжките и пропускателната способност на клоновете на кръстовището. Въз основа на данните следва да се направи предложение за промяна на времевите интервали на светлинните сигнали т.е. нови "циклограми", там където кръстовищата са регулирани светофарно.

При кръговото пък ще се направи оценка на пропускателната способност и предложение за оптимизиране на трафика въз основа на математическа симулация.

За коридора, т.е. 4-те последователно разположени кръстовища по булеварда, ще се изготви математическо моделиране и симулация на движението. Ще се оформи съответното предложение за координиране на отделните, вече разработени, циклограми на кръстовищата, с оглед оптимизиране на управлението на движението и осигуряване на максимално възможната пропускателна способност на коридора и минимизиране на опашките, съобразно възможностите на наличните контролери за всяко кръстовище с посочена препоръчителна скорост на движение за преминаването на зелен сигнал на всяко от тях.

25 000 лв. е прогнозната стойност, предвидена за изпълнение на обществената поръчка, която се изпълняват в рамките на Компонент 3 от проекта за "Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе".

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари