Здравното министерство отрича да има задържане на лекарства по складовете

0
По информация на здравното министерство към момента у нас липсват 9 лекарства, а при други 82 има недостиг в аптечната мрежа
По информация на здравното министерство към момента у нас липсват 9 лекарства, а при други 82 има недостиг в аптечната мрежа Снимка: Dunavmost / Архив

По информация на здравното министерство към момента у нас липсват 9 лекарства, а при други 82 има недостиг в аптечната мрежа

Причината за недостиг на определени медикаменти не е задържане на лекарства по складовете на едро, заяви министър Асен Меджидиев, съобщава БНР. Според него причините за недостига са комплексни.

"Понякога имаме по-малко производство в Европа или в България, понякога доставките, които са получени от търговците на едро, са видимо достатъчни, според потребностите, обаче се оказва, че има по-голямо потребление, има понякога и презапасяване, понякога имаме недобро зареждане на аптеки в отдалечени региони." 

По информация на здравното министерство към момента у нас липсват 9 лекарства, а при други 82 има недостиг в аптечната мрежа.

Предстои въвеждане на машинно четим код върху опаковките на лекарствата по лекарско предписание, който ще дава възможност за проследяване на количествата и цените им у нас. 

До седмица трябва да бъде готов механизъм, по който ще се предприемат мерки при недостиг на конкретен медикамент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари