Здравният министър: Има проекторешение за хартиените рецепти

4
По думите на Христо Хинков връщането на хартиените рецепти може да стане за определен срок
По думите на Христо Хинков връщането на хартиените рецепти може да стане за определен срок Снимка: БГНЕС

По думите на Христо Хинков връщането на хартиените рецепти може да стане за определен срок

"Имаме проекторешение, което трябва да бъде обсъдено на ниво премиер. Той се е ангажирал да събере представители на съсловните организации, за да решим окончателно въпроса". Това заяви пред журналисти здравният министър проф. Христо Хинков в отговор на въпрос дали е взето вече решение за някои лекарства да бъдат върнати хартиените предписания, предава NOVA.

Проекторешението е да се даде възможност за алтернативно изписване на електронна и хартиена рецепта, поясни министърът. И добави, че има възможност самата хартиена рецепта да се електронизира през аптечната мрежа.

Хинков посочи, че срещата се очаква тази седмица, а в нея вероятно ще участват и представители на "Информационно обслужване". Проблемът е, че има вот на недоверие и това малко променя графика, коментира той.

По думите му връщането на хартиените рецепти може да стане за определен срок и само за антибиотици. Според него сканиране или качване от дневника за лекарства на аптеките в Националната здравноинформационна система е опцията, която се обмисля за хартиените рецепти. Хинков поясни още, че електронната рецепта си остава, но ще се даде възможност "да се адаптира цялата система към новата промяна". Ако се окаже, че има възможност хартиените рецепти да се електронизират, за да бъдат проследявани, тогава ще получим същия ефект, който имаме и с електронните, коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари