Здравните работници в Румъния ще продължат протестите

0
Извънредното постановление на правителството не удовлетворява техните искания
Извънредното постановление на правителството не удовлетворява техните искания Снимка: AP Photo/Vadim Ghirda

Извънредното постановление на правителството не удовлетворява техните искания

Здравните работници в Румъния ще продължат протестите, които започнаха днес, защото извънредното постановление, прието вчера от правителството, не удовлетворява техните искания, съобщи федерацията „Здравна солидарност“, цитирана от Аджерпрес и БТА.

Според федерацията „извънредното постановление, което правителството прие на вчерашното си заседание на 30 юни, не удовлетворява исканията на здравните работници. (…) По-конкретно става въпрос за исканията по отношение на справедливото заплащане за работа, което да осигури непрекъснато предоставяне на здравни услуги, за което правителството се съгласи да отпусне фиксирана сума вместо заплащане, обвързано с текущата основна заплата“, се казва в съобщение на федерацията.

Според анализ, извършен от федерацията, решението на правителството „всъщност е „постановление на заблудите“, защото има много голяма разлика между публично обявените придобивки за здравните работници и реалните“.

Представителите на федерацията искат осигуряване на достойни условия на труд и съществено увеличение на заплатите в сектора, актуализиране на стойността на надбавките за храна, заплащане на дежурствата на лекарите с основната часова ставка, както и увеличаване на дела на разходите за здравеопазване от БВП до средния за ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    и етоо
    разликата между нас и румънците(братята)! ние като излезем искаме: ОСТАВКА! а румънците излизат с ясни искания и цели! ай, чао!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари