Здравко Паскалиев оспорва в съда резултатите от изборите в Русе

1
Кандидатът за общински съветник твърди, че решението на ОИК - Русе е незаконосъобразно в жалбата си до Административен съд-Русе
Кандидатът за общински съветник твърди, че решението на ОИК - Русе е незаконосъобразно в жалбата си до Административен съд-Русе Снимка: Здравко Паскалиев / Facebook

Кандидатът за общински съветник твърди, че решението на ОИК - Русе е незаконосъобразно в жалбата си до Административен съд - Русе

Кандидатът за общински съветник Здравко Паскалиев оспорва решението на Общинската избирателна комисия, с което са определени резултатите от изборите за Общински съвет-Русе. Паскалиев беше кандидат на партия „Средна европейска класа“, която получи общо 103 гласа. Както е известно, квотата за съветник на тези избори беше 626 гласа.

В жалбата си до Административен съд-Русе Здравко Паскалиев твърди, че решението на ОИК - Русе е незаконосъобразно, тъй като е постановено в нарушение на Изборния кодекс, и иска да бъде отменено. Той е поискал също така съдът да спре предварителното изпълнение на решението, информира Русе Медиа.

Съдебният състав обаче е отхвърлил това искане, тъй като според съда „то не е мотивирано, като не са изложени конкретни фактически основания, чрез които да се обосновава правно основание, за спиране на допуснатото от закона предварително изпълнение на решението и съдът го намира за неоснователно“. Освен това в жалбата няма нито обстоятелства, нито доказателства, че предварителното изпълнение на решението на ОИК - Русе би довело до причиняване на оспорващия на значителна или трудно поправима вреда.

С друго свое определение съдът е дал срок на Паскалиев да обоснове основанието за незаконосъобразност на оспореното решение, като изложи конкретни оплаквания за нарушения на изборния процес, които обосновават незаконосъобразност на решението. Той трябва да конкретизира как нарушението, за което твърди в жалбата си, обосновава незаконосъобразност на решението на ОИК, тъй като твърдението е за отстранено нарушение. Съдът иска също така Паскалиев да конкретизира СИК, за която се твърди, че е допуснала нарушение на Изборния кодекс.

Тъй като жалбата не е подадена чрез ОИК - Русе, съдът е изискал от комисията да предостави заверен препис от оспореното решение, както и от пълната преписка по издаване на решението, заедно със списък на заинтересованите страни в производството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари