Заведенията: „Обезщетенията” се оказаха кредит

0
НАП иска възстановяване и лихви на отпуснатите суми, заявяват от СЗБ и БАЗ
НАП иска възстановяване и лихви на отпуснатите суми, заявяват от СЗБ и БАЗ Снимка: БГНЕС

НАП иска възстановяване и лихви на отпуснатите суми, заявяват от СЗБ и БАЗ

Националната агенция за приходите започна масов натиск за връщане на суми, получени от българския бизнес като подкрепа заради COVID мерките. Това заявяват в своя позиция от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Недоумяваме защо се появи изведнъж тази активност, след като фирмите, получили подкрепа, трябваше да отговарят на определени критерии, зададени именно от НАП и бяха одобрени, след като доказаха, че отговарят на тях”, се казва още в съобщението им.

Заведенията припомнят, че през декември 2020 г. се откри програма за изплащане на помощи в размер на 20% от оборота на всички дружества, чиято дейност е била преустановена или ограничена със заповед на здравния министър. Процедурата по оценяване на кандидатите, изчисляване на дължимата помощ и нейното изплащане се администрираше от НАП.

През януари 2022 г., една година след отпускане на средствата по първата фаза, НАП започна да изпраща покани за възстановяване на суми, получени по програмата, ЗАЕДНО СЪС ЗАКОННАТА ЛИХВА. Независимо от контрола, упражнен от НАП при отпускане на помощите!”, заявяват още в позицията си СЗБ и БАЗ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Do Komentar 3
    За обезщетения не се сключват договори !!!! Ох, малеее, какви 7%? Вие да не сте някой "парашутист - експерт" ! Без коментар !
  • 0
    3
    до 1 и 2
    Парите връщат около 7% от получилите ги и то защото не са изпълнили договора, по който са ги получили. Капитализмът е хубаво нещо, но нашето е посткомунизъм!
  • 0
    2
    Do Komentar 1
    Така е, но цъкат минуси, че е по-лесно, вместо да прочетат ! Това е капитализмът в неговата уродлива същност - едни се обогатяват, като ограбват другите с обещанието за "свобода и демокрация" - пълно лицемерие и бандитизъм, които крият зад "закона" !
  • -2
    1
    Dobr'utro
    Всички еврофондове(държ. помощи) станаха кредити, как не го разбрахте още ?! И те, еврофондовете(държ. помощи), и бързите кредити са нашите собствени пари, богатството на народа, дадени на определени организирани групички, без наше знание и съгласие, които не само, че не ни плащат лихви за това, но и ни тормозят със собствените ни богатства във вид на кредити да затъваме в бедност и недоимък - със собствените ни Труд, Земя и Национално богатство ! Британците го разбраха отдавна !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари