Затворник иска 200 000 лева обезщетение, защото надзиратели чели писмата му

3
Светломир Нешков - Куцара вече един път е осъждал България
Светломир Нешков - Куцара вече един път е осъждал България

Обезщетение от 200 хил. лева е поискал поискал осъденият на 29 години затвор за грабежи и опит за убийство Светломир Нешков - Куцара.

Според него личната му кореспонденция е била четена от надзирателите на всички затвори, в които е бил досега, съобщава lex.bg.

Той е депозирал исковата си молба в Административен съд София-град (АССГ). Тя е насочена срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и началници на затворите, в които е бил разпределен.

В молбата му за обезщетение е посочил, че "ръководствата на всички пенециарни заведения, в които е бил настанен, незаконосъобразно са чели цялата му кореспонденция с различните държавни органи и институции, правили са копие на тази кореспонденция и са я прилагали към затворническото му досие".

Нешков твърди още, че служителите са бездействали като не са изпълнявали задължението си на всеки шест месеца да преглеждат досието му и да заличават и унищожават наложените му дисциплинарни наказания.

Нешков вече един път е осъждал България. Това стана през 2015 г., а причината - лошите условия в затвора. Делото доведе до промени в закона и даде възможност на осъдени сами да поискат предсрочно освобождаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари