Затвориха Троянския проход

0
Причината са масивни снегонавявания и силен вятър
Причината са масивни снегонавявания и силен вятър Снимка: Община Троян

По пътя между Троян и Кърнаре има снегонавявания

Затвориха изцяло за движение Троянския проход, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Причината са масивни снегонавявания и силен вятър.

Беклемето е най-високият проход в Стара планина с надморска височина около 1500 м. През зимата по оголените била ветровете натрупват до няколко метра снежни нанявания. Чистенето им е истинско предизвикателство и налага използването на багери и роторни снегорини.

"В ход е проект за построяване на снегозащитни съоръжения, които ще позволят целогодишно проходът да е отворен", информира кметът на Троян Донка Михайлова пред NOVA

За изграждането на конструкцията по дължината на трасето са предвидени 39 милиона лева, с които ще се ремонтира и пътната настилка след строежа. Проходът се очаква да е снабден със защита срещу снежната стихия до 2023 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари