Затвор за стопаните, изхвърлили домашния си любимец в София

3
Предвижда се глоба до 5000 лева
Предвижда се глоба до 5000 лева

Предвижда се глоба до 5000 лева

Ще се инкриминира изоставането на животни на улицата и наказанието за това ще бъде лишаване от свобода до две години и глоба в размер от 1000 до 5000 лева, а при повторение санкциите ще нарастват. Това обяви столичният общински съветник Анна Стойкова, след като градският парламент прие новата програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в София, предаде "Телеграф".

Законопроекти

Общинският съветник каза, че в сряда депутатите от ГЕРБ - СДС са внесли няколко законопроекта, свързани с насилието. „Целта е да бъдат увеличени максималните наказания от 5 на 6 години и от 4 на 5“, посочи тя. Мерки се предприемат и срещу хората, които организират боеве с кучета. „Нашето искане е да може да се включват и СРС-та, защото това са престъпни групировки“, добави Стойкова.

Програма

Новият документ разписва мерки, които са насочени към домашните кучета – тяхната регистрация, кастрация, информационни кампании. По отношение на бездомните, освен че продължава програмата „Кастрирай и върни“. По-голям контрол се залага също така върху развъждането и пазарите на кучета.

Екоравновесие

Другото ново в програмата е общинското предприятие „Екоравновесие“ да започне да реагира на сигнали денонощно. Също така се иска увеличаване на броя на служителите, които се грижат за четириногите в приютите, както и на екипите, които извършват проверки по паркове и градини. На засилен контрол ще подлежат и домашните любимци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Guru
    За факюлтета важи ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари