Затварят фирма в Русе заради четирима заразени с коронавирус

22
Тримата мъже са колеги на 34-годишния русенец, за който на 17 април бе потвърдено, че е заразен
Тримата мъже са колеги на 34-годишния русенец, за който на 17 април бе потвърдено, че е заразен Видео: Русе Медиа

Фирма в Източна промишлена зона в Русе ще бъде затворена временно заради установени общо 4 случая на коронавирус на работещи в нея.

Първият е 34-годишният русенец, за който на 17 април бе потвърдено, че е заразен, и заедно с приятелката си – също положителна за вируса, бяха поставени под 28-дневна карантина.

След като е станало ясно, че се е заразил, колегите му от фирмата са решили да си направят бързи тестове. От общо 24 души 17 са отишли в лаборатория, откъдето са излезли 5 положителни резултата. С PCR тестовете снощи са били доказани трима – мъже на 34, 54 и 58 г., съобщи Русе Медиа.

Те нямат симптоми или са имали съвсем леки, но ще бъдат поставени под 28-дневна карантина, съобщи директорът на РЗИ-Русе д-р Маргарита Николова. Все още се установяват контактните им лица, тъй като някои от тях не живеят в Русе, а в други градове. Четирима контактни близки, които се знаят, ще бъдат под карантина 14 дни. Същото важи и за останалите работници във фирмата.

Засега не е ясно как са се заразили мъжете, тъй като са работили в голямо хале, на голямо отстояние един от друг, ползвали са лични предпазни средства и не са имали близък контакт помежду си. Д-р Николова коментира, че много хора карат заболяването без симптоми, но са заразоносители.

Днес РЗИ са взели още 10 проби, от които се чакат резултатите утре вечер. Това са 9 конкактни лица на заразените и един мъж, който е пътувал в самолет с доказан случай на коронавирус.

За момента в Русе няма тежки случаи, седем души са на домашно лечение, а 35-годишна жена, която е в Белодробната болница, вероятно ще бъде изписана утре, тъй като има вече два отрицателни резултата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари