Заспали пилоти подминаха крайната си дестинация

1
Двама пилоти на пътнически самолет заспаха по време на полет, но като по чудо приземиха самолета си без никой да пострада
Двама пилоти на пътнически самолет заспаха по време на полет, но като по чудо приземиха самолета си без никой да пострада

Двама пилоти на пътнически самолет заспаха по време на полет, но като по чудо приземиха самолета си без никой да пострада

Полет ЕТ343 на "Етиопски авиолинии" е пътувал от суданската столица Хартум за етиопската столица Адис Абеба на 15 август, когато инцидентът е станал на 11 хиляди метра височина, пише Дейли Мейл, цитиран от News.bg.

Пилотите е трябвало да започнат снижаването си си към летище "Боле" в Адис Абеба. Според специализираното издание Aviation Herald контролът на въздушното движение се е опитал да се свърже с пилотите, но без успех. Най-накрая екипажът се събудил, след като автопилотът на самолета се изключил при прелитане над точката за кацане и е подал автоматичен сигнал за тревога.

Пилотите са успели да приземят безопасно самолета. Данните от сайта за следене на полети Flightradar24 потвърждават инцидента, като показват, че самолетът е прелетял на 11 хиляди метра над пистата и е успял да направи нов заход, когато пилотите са се събудили.

Авиационният анализатор Алекс Мачерас написа в "Туитър" за "особено тревожния" инцидент и коментира инцидента

Мачерас написа в "Туитър": "Дълбоко обезпокоителен инцидент с най-голямата авиокомпания в Африка - самолет "Боинг 737-800 полет ЕТ343 на "Етиопски авиолинии" все още на крейсерска височина 11 хиляди метра, когато достигна дестинацията Адис Абеба.

Не става ясно дали след приземяването на самолета е започнало разследване и засега няма информация, дали пилотите са имали достатъчно време за почивка. Полетът е бил извършен между 3 и 6 часа сутринта.

Това идва след друг инцидент, който се случи през април, съобщен от АВС 7 Eyewitness News, при който се твърди, че други двама пилоти също са заспали на полет от Ню Йорк до Рим с до 250 пътници на борда.

Според разследване на инцидента и двамата пилоти на полета на ITA Airways от международното летище "Джон Ф. Кенеди" през април са спели по време на пътуването.

Те са спели, докато техният "Еърбъс 330" прелита над Франция на височина от 11 500 метра. Разследващите установили, че единият от пилотите е спал по време на планираната си почивка си, но капитанът също е заспал. Бил е загубен контакт със самолета за около 10 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари