Заснеха пенсионер от Кривина да шофира в насрещното по магистрала

2
Възрастният мъж е карал около 15 километра в изпреварващата лента на насрещното платно на магистрала "Хемус"
Възрастният мъж е карал около 15 километра в изпреварващата лента на насрещното платно на магистрала "Хемус" Видео: Русе Медиа

Възрастният мъж е карал около 15 километра в изпреварващата лента на насрещното платно на магистрала "Хемус"

79-годишен жител на село Кривина, Русенско, бе хванат да кара в насрещното движение по магистрала. Той бе заснет от очевидец, който пусна видеото в социалните мрежи. Възрастният мъже карал около 15 километра в изпреварващата лента на насрещното платно на магистралаХемус“, след което е спрян и изваден от магистралата от полицията в Ботевград. Пред органите на реда той е обяснил, че се объркал.

Нарушителят е 79-годишният Кирил Личев от село Кривина. Бил е в София на лекар, където живее синът му. Съпругата му Петранка разказва, че обикновено Кирил карал само донякъде по пътя за София, след което синът му идвал и го вземал, за да не се мъчи из софийския трафик. Този път обаче решил да направи целия маршрут и на връщане се заблудил.

Кирил Личев е бил професионален шофьор на камион в Бяла до пенсионирането си. Продължава да сяда зад волана, но само на лек автомобил.

„Възрастен е, малко не внимава като кара, не мисли накъде отива, какво прави. Дали бих седнал с него в колата? Никога, просто ме е страх, страх ме е“, казва бившият му колега Александър Манчев, предава Русе Медиа.

Според съпругата Петранка, той е добър шофьор и досега не е имал нарушения. Обикновено тя пътува с него до близките населени места.

Не ме е страх, защото аз наблюдавам, там, дето е числото /има предвид скоростта – б.а./ Аз, като видя там 70-80, и го карам полека да кара, нагоре не му давам, на 100, на 90 не му давам“, казва тя.

Жената признава, че мъжът ѝ е на възраст да шофира, но му се налага. „Няма автобус, ни за Свищов, ни за Бяла. Ние сме възрастни хорица, аз по-начесто се разболявам, вземе колата, закара ме на доктор. Това е проблемът, че няма рейсове. Трябва колата“, обяснява Петранка Личева.

След инцидента синът на възрастния мъж му е забранил да кара вече на дълги разстояния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    daskal
    Боже, какъв невероятен късмет, че няма загинали! Не на дълги! На този на всякакви разстояния трябва да му се забрани да кара! Това може да стори само напълно откачен тип!
  • 4
    5
    Дай газ
    Давай ДЯ! Дай газ ти си видял квото си можал от тоя живот, по-добре другите да не виждат нищо!
  • 15
    4
    Човек със собствено мнение
    А когато не е пенсионер защо не вдигате толкова шум?
  • 6
    3
    faafsasf
    а не човека е бачкал , не се е развеждал,има деца, те насвой ред са имали добър пример, ся стар е, а от горе пръскат с препарати дето докарват деменция,никва глоба, направо награда,че е още жив . а пейсе и шейсе годишните ,може да ги лишите от пенсия и да им земете нивитие и копторите .
  • 6
    2
    ...
    Под ударите на закона с всичка сила. Колко беше глобата 3 хил. лв. ? Глоба и ако не може да я плати да идва ЧСИ то и да му описва нивите. Или ще ставаме държава и всички до един по реда или ще коментираме дърташки лакърдии от рода объркал се, но не можел без кола....можеха да умрат няколко деца, бащи, майки. Абсолютно невинни хора. Каква е санкцията искам да разбера.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари