Засилени проверки се извършват днес на Дунав мост при Русе

0
Всичко това е част от ударната еднодневна международна полицейска акция Voyager 2015
Всичко това е част от ударната еднодневна международна полицейска акция Voyager 2015

Засилени проверки се извършват днес на Дунав мост при Русе, съобщиха от МВР. Проверяват се пътници и техните багажи в международни автобусни линии. Операцията се осъществява пометода на широкообхватния контрол. Участват служители на различни структури на МВР, министерството на финансите и министерството на транспорта, имащи отношение къмповишаване сигурността на пътя.

Включени са и двама румънски полицейски служители, съгласноподписаните в Гюргево “Правила за извършване на съвместни действия на пътните полиции впограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно - постова дейност за опазване наобществения ред от страна на компетентните органи на България и Румъния”.

Всичко това е част от ударната еднодневна международна полицейска акция Voyager 2015, организирана от TISPOL в координация с Европол. Провежда се в България, Белгия, Чехия, Франция, Унгария, Ирландия,Италия, Холандия, Румъния, Словения, Великобритания, Латвия, Литва, Португалия и Швеция.

На територията на СДВР и ОДМВР – Варна акцията е в районите на големи автогари, обслужващи международни линии.

На територията на ОДМВР - Хасково специализираната операция е на главен път I-8 (E-80), врайона на Капитан Андреево.

Организацията и координиращите дейности са възложени на „Пътна полиция“, в непосредственосътрудничество със служители от „Криминална полиция“, „Икономическа полиция“, „Гранична полиция“, „Охранителна полиция“, Дирекция „Миграция“, Агенция „Митници“ и ИА ”Автомобилнаадминистрация”. Информационното осигуряване при проверка на чужди граждани ще сеосъществява с подкрепата на Европол.

Операцията е продължение на успешно проведените акции Voyager през последните три години, коментират от МВР. Основната цел е противодействие на трансграничната престъпност – предотвратяване накриминални престъпления, свързани с трафик на наркотици, притежание наогнестрелно и друг вид оръжие, крадени стоки, фалшиви документи и пари, незаконна миграция, както и установяване на издирвани.

В хода на проверката се извършва и контрол по безопасността на движение по пътищата иредовността на документите на водача и превозното средство, уточняват от МВР.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари