Защо все нямам какво да облека?

0
Страховитата фраза „Няма какво да облека“ проваля цялото настроение
Страховитата фраза „Няма какво да облека“ проваля цялото настроение

Страховитата фраза „Няма какво да облека“ проваля цялото настроение

Въпреки че това изречение рядко е истина, това не означава, че понякога може да изглежда като доста достоверна ситуация. Ако откриете, че хвърляте дрехи из стаята в паника, опитвайки тоалет след тоалет, само за да се откажете от всичко и най-накрая да си останете у дома по пижама, най-вероятно правите няколко грешки в подредбата на гардероба и купуването на дрехи. Добрата новина е, че те са лесно поправими.

Ако се сблъсквате с модно фиаско ден след ден, има няколко неща, които може да направите, така че никога повече да не почувствате това, че сякаш няма какво да облечете, пише Tialoto.bg.

Пет модни грешки, които да избягвате:

1. Следвате тенденции, а не устойчива мода

Толкова е лесно и забавно да се включите в поредната тенденция, че често не се замисляте дали е правилно или не. Tie-dye суитшърти, графични тениски, невероятно големи якета – стилните дрехи за ден, на които ставаме свидетели през последните няколко години, не спират. И докато в началото тези артикули са страхотни и нямате търпение да ги носите отново, след месец или два е много вероятно да ви омръзнат и дори да ги сметнете за грозни. И това ни оставя с дрехи, които не само че не носим, но вече и тотално не виждаме как ще включим във визията си.

Как да избегнете гардероб, пълен с неща, от които нямате нужда? Следвайте златното правило за устойчива мода. Ако не се виждате да носите дадена дреха след шест месеца, въобще не я купувайте. Като мислите напред и не следвате тенденциите за импулсивни покупки, ще имате асортимент с неща, които искате да носите повече от веднъж.

2. Купувате нискокачествени дрехи

Всички сме го изпитвали отново и отново – купувате по-евтин артикул, а след това, когато започнете да го носите, той не стои добре, неудобен е и изглежда ужасно. Въпреки че не е задължително да харчите цялата си заплата за всяка нова дреха, която добавяте към гардероба си, има неща, за които си струва да отделите малко повече средства, за да сте сигурни, че ще ги носите дълго време. Тук попадат кожено яке, дънки или палто.

Опитайте се да инвестирате в по-висококачествени артикули, дори ако това означава, че ще ви отнеме два пъти повече време, за да изградите мечтания си гардероб. Те не само ще изглеждат по-хубави и ще стоят по-добре, но и ще се задържат в арсенала ви по-дълго време и със сигурност ще си заслужат парите. Полагайте по-осъзнати усилия, за да оцените качеството на материала на дрехите, които обмисляте да купите, преди действително да ги вземете.

3. Нямате достатъчно основни дрехи

Капсулният гардероб на устойчивата мода се гради върху здрави основи, за които трябва сериозно да помислите. Честно казано, може да си купите колкото искате модерни артикули, но ако нямате чифт дънки, които да ви пасват идеално, или ако нямате класическо сако, което да облечете в хладните дни, опциите ви за съставяне на тоалет ще ви свършат доста бързо.

Опитайте да инвестирате в повече основни дрехи. Помислете за неща, които можете да носите няколко дни подред, но не по толкова очевиден начин. Хубавата бяла тениска може да се носи с кожено яке един ден, а на другия с блейзър. Ако имате солидна основа от няколко дрехи за тоалет, съставянето на ежедневна визия ще е в пъти по-лесно и приятно.

4. Държите дрехи, които вече не носите

Знаем, че не можете да изхвърлите някои дрехи заради сантименталното им значение. Но когато просто не носите нещо дълго време, то само заема място и затруднява виждането на нещата, които всъщност можете да носите. Когато подреждате гардероба си, запитайте се дали сте носили дадена дреха през последната година. Ако отговорът е не, попитайте се каква е причината. Ако няма подходящ повод за дрехата, просто я дарете или я изхвърлете.

5. Купувате дрехи за бъдещето

Най-голямата грешка при пазаруване, която можете да направите! Купуването на нещо, което не пасва в момента, но се надявате да ви стане в бъдеще. Сдобиването с дреха, която е твърде голяма или твърде тясна с надеждата след време да влезете в нея, е път, по който никога не трябва да тръгвате.

Как можете да избегнете това? Когато пазарувате, внимателно си напомняйте, че дрехите са направени за носене в момента. Ако не се виждате с дадена пола или панталон, тогава не си го взимайте. Вашите дрехи трябва да ви карат да се чувствате добре и да нямате търпение да ги облечете отново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    отговор
    щот съм суетна турбъ дет мяза на дроб
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари