Защо в село Бояджик са решили да не допускат инкасаторите от ВиК?

4
Хората са се зарекли да не плащат сметките си за вода и да не допускат инкасаторите до имотите си
Хората са се зарекли да не плащат сметките си за вода и да не допускат инкасаторите до имотите си Видео: bTV

Недоволство в ямболското село Бояджик заради безводие, което мъчи хората от години. Те са се зарекли да не плащат сметките си за вода и да не допускат инкасаторите до имотите си

Компетентните институции обясниха пред bTV, че трябва да се подмени водопреносната мрежа . За това обаче са нужни около 4 милиона лева, които могат да дойдат през еврофондове.

Кметът на селото заяви, че от години има проблем с безводие през лятото, но сега това е станало и през зимата затова очаква напрежение, когато дойдат инкасаторите.

Безводието принудило хората в Бояджик да пестят всяка капка. Днес вода има, но в другия край на селото също спирала с дни. Безводието в Бояджик е проблем от години.

Въпреки това сметките са високи, разказват семейство Коларови. Те подкрепят призива на кметицата за бойкот на водното дружество, което според тях не осигурява вода за всички

"Ние няма да допуснем да влязат, няма да си платим водата, но след известно време ще имаме написано служебно и щем, не щем трябва да си ги платим", каза Господинка Коларова, жител на село Бояджик.

"Екипи на ВиК ще търсят скрити аварии по трасето, което отвежда водата до къщите", твърди областният управител Димитър Иванов.

"Някои казват проблем е водоемът, но водоемът се пълни, а водата изтича. Това означава, че има някъде аварии, тази вода по разрешително е 273 кубика, те подават 320, а водата я няма. Това означава, че от водоема по наклона някъде по водопреносни системи водата изтича", смята Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол

През лятото заради безводието в Бояджик излязоха на протест и блокираха пътя, а институциите обещаха решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари