Защо станах любовница?

2
Десет истински истории на жени в тази роля
Десет истински истории на жени в тази роля

Какви ситуации „принуждават“ жената да стане нечия любовница? 

Представяме ви десет истински истории, в които жените са намерили някакви плюсове в този вид връзки, пише woman.bg.

Прието е да се смята, че момичетата поголовно мечтаят да се омъжат. Животът обаче показва, че стойностните кандидати са много по-малко от бъдещите булки... Понякога се случва един заслужаващ си вниманието мъж да се радва на любовта на няколко жени. Но ако всички искат да се омъжат, защо през всичките векове е имало толкова изневери?

Ето какво ще споделят жените, които са се оказали в ролята на „любовницата“:

Страхувам се, че бракът ще ме превърне в „лелка“
С., на 32 години

„Аз съм от многодетно семейство, майка ми има шест деца, имам три сестри и двама братя. До ден днешен не мога да разбера защо многодетността се превъзнася толкова… Спомням си детството си – нищожната тясна площ, бедността, вечната борба на родителите ми за някоя стотинка. За мен най-страшното беше в бъдеще да се превърна в копие на майка си – изтощена и бледа жена с чорлава коса, вечно ходеща с протъркан халат…

Когато завърших гимназия, отидох на курс за секретари, после си намерих работа в голяма фирма. И не сбърках! Сега имам свой силен покровител, той ми плаща апартамента под наем и ме посещава няколко пъти седмично. Имам всичко, за което съм мечтала като дете – свое самостоятелно жилище, възможност да се грижа за тялото си и да живея богато. Изобщо не искам да се омъжвам. Любовницата е жената-лукс. А съпругата е жената-бит, жената-скука. Мисля си, че точно затова съм добра любовница – аз приемам мъжа с усмивка, изслушвам го. Мрънкането може да си го получи вкъщи“.

В надпревара с младостта
И., на 42 години

„Усещам, че годините си отиват и ми се иска да получа всичко от живота. Съпругът ми е добър човек, надежден, но сме заедно вече от 20 години и пламъкът в леглото отдавна е угаснал. Свързани сме от децата си и от недвижимите имоти, а сме и добри приятели. Но аз имам нужда от емоции. Само един млад любовник може да даде на жената онова абсолютно обожание, което тя очаква. С настоящия ми приятел се запознахме във фитнеса, той е треньор, 14 години по-млад от мен. Тази връзка ме стимулира и ме мотивира да живея. Ние пазим тайната, за да не съсипем семействата си. Но ако тази връзка започне да застрашава семейното ми щастие, аз веднага ще я прекъсна“.

От затаена обида
Н., на 50 години

„Целият ми семеен живот е изтъкан от сълзи и скандали. Мъжът ми още преди сватбата ми посегна да ме бие, а аз сглупих да му простя.

Общо взето, веднъж пътувах с влак, в купето ми се возеше един военен – на възраст, но красив и представителен. През целия път ме отрупваше с комплименти, поръча от вагон-ресторанта обяд с шампанско. В крайна сметка връзката ми с този „пасажер“ продължи цели 17 години. Той ми помагаше материално, изслушваше ме и ме просвещаваше. Беше страхотен човек. Преди три години почина. За нищо не съжалявам, радвам се, че поне нещо хубаво съм имала в живота си“.

Смятам се за второ качество
И., на 29 години

„С удоволствие бих се омъжила, мечтая си за това. Но неизвестно защо, колкото по-силно го желая, толкова по-малко шансове имам да създам семейство. Всеки път, запознавайки се с нов мъж, аз мислено пробвам фамилното му име върху себе си. Старая се да направя всичко така, че човекът да поиска да ми предложи брак – проявявам загриженост, гледам да приготвя нещо вкусничко. Но всичко приключва в нищото, мъжете ме зарязват. Вече бях започнала да си мисля, че съм урочасана или нещо такова. Миналата година започнах връзка с мой женен колега. Помислих си, че това е по-добре, отколкото да съм сама“.

Той просто не може да се разведе веднага!
Л., на 32 години

„Всички говорят за любовниците, сякаш те са змии някакви, крадат и отравят чуждото щастие. Но нали думата „любовница“ идва от думата „любов“! Аз изживявам луда и безумна любов с моя партньор. Той ми подарява огромни букети, нарича ме своя богиня и кралица. Ние със сигурност ще бъдем заедно, просто трябва да изчакам. Бракът му е чиста формалност, там отдавна вече няма любов, с жена му спят в отделни стаи. Щом дъщеричката му порасне малко повече, ще можем да се оженим. Очаквам това с нетърпение“.

Реших да отмъстя на своя приятелка
Т., на 30 години

„Излизам с мъжа на моята приятелка Яна. На мен цялата ситуация ми доставя удоволствие – но Яна сама си е виновна. Винаги се е правила на голямата работа, още от училище. Ако трябва да съм честна, в горните класове ѝ завиждах. Тя имаше по-добри оценки от мен, техните ѝ взимаха по-готини дрехи, а не като моите – защото мама се страхуваше, че ако се облека модерно, ще се прибера някой ден бременна… После започнахме да следваме в различни университети, видяхме се един-два пъти. И аз разбрах, че не съм по-лоша от нея, във втори курс започнах работа, облякох се готино, погрижих се за външния си вид. А Яна направи обратното – взе да се тъпче и напълня като майка си. После тя се омъжи за момче от нейния курс и ме покани на сватбата. По погледите на младоженеца веднага разбрах, че той ще ми е в краката, стига да поискам. Сега Яна е в майчинство с бебе, а мъжът ѝ идва при мен и ми разказва колко му е писнало от семейния живот. Аз си живея за себе си и всичко ме устройва. А за Яна хич не ми е жал“.

Не искам да работя
И., на 23 години

„Родителите ми все повтарят, че трябва да уча, трябва да работя. Ами ако всичко това ме отегчава? Защо жената да е длъжна да бачка? Аз още от осми клас ходя на танци, грижа се за фигурата си, вече не помня вкуса на тортата, защото съм на строга диета. Искам да живея богато, да пътувам в чужбина, все едно отивам на гости у съседите. Сега сякаш ми се очертава нещо такова. Хванах си мъж чужденец, той има жена и деца. Нае за мен страхотен апартамент, аз не работя, той ми дава пари да си живея. Примерно, последната Нова година я празнувах в Швейцария, а скоро ще замина за Тайланд. Единственият му недостатък е, че е много ревнив“.

Толкова го обичам, че съм готова на всичко
М., на 24 години

„Когато бях в трети курс, се появи нов преподавател. На около 35, много чаровен. Аз осъзнах, че харесвам у него това, че той не е като връстниците ми. Забелязвах, че ми обръща особено внимание на фона на другите студентки. За мен няма какво да говорим, аз направо си изгубих ума от неговото внимание към мен. Знаех, че той има жена и син, но изобщо не мислех за това, струваше ми се, че те съществуват в някаква паралелна вселена. Аз го обичам и ни е хубаво заедно – само това знаех.

Сега вече съм завършила висше и работя. Всичко е чудесно, но нашата „престъпна“ връзка продължава. И аз усещам, че вече съм се уморила. Всичките празници и почивни дни прекарвам сама. Обидно е да осъзнаеш, че любимият ти те крие и никога няма да се ожени за теб. Много пъти се опитвах да скъсам с него, но не съм достатъчно силна – твърде много съм се привързала към него“.

Не че ние сме такива – животът е такъв
О., на 43 години

„Аз съм стюардеса, той е началник на персонала на влака. Всичко започна много отдавна, една такава „любов по релсите“. Да, той има семейство. Аз съм самотна майка, разведена съм. Майка ми ми помага да гледам сина си и дъщеря си. Моята работа е да изкарам пари. А моят приятел ми позволява на дълги пътувания да продавам разни неща, покрива ме. Във влака аз съм му като жена, във всеки един смисъл. Той като цяло е свестен мъж, добър е. За жена му не се замислям, не ме мъчи съвестта. Ако не бях аз, щеше да е някоя друга, какво значение има? А аз трябва да оцелея някак“.

Защо пък не?
Р., на 25 години

„Според мен ако жената не може да си запази мъжа – сама си е виновна. Щом той си търси любов другаде, значи в брака нещо му липсва. В моя вход има един страхотен мъж, хирург. Жена му е сива мишка, вечно със сини кръгове под очите и подсмърчаща. Веднъж се срещнахме с този лекар на стълбището, аз тъкмо се бях върнала от почивка с шоколадов тен, коремчето ми оголено от късата блузка. Никога няма да забравя как ме гледаше той. И сега идва при мен, ако успее да се измъкне от къщи. Не си говорим за бъдещето. За какво са ми тези окови под вид на халка – той и без това е целият мой“.

Мнение от експерт:

Темата за любовния триъгълник е много спорна сама по себе си. Ако обаче засяга лично вас, проблемът е още по-наболял. Уж е ясно какво да прави съпругата в такава ситуация, но какво да прави жената, която се е забъркала във връзка с женен мъж? Знам, че повечето коментари ще са от типа „Изгорете мръсницата на клада“, но нека се опитаме да разберем защо жените изобщо се съгласяват да станат нечии любовници.

Първата причина е ниската самооценка

Да, това момиче несъмнено е красиво, поддържано и сексапилно. И страничният наблюдател едва ли би си помислил, че тази дива има някакви страхове и комплекси. Но фактите говорят сами за себе си. Съгласявайки се да играят ролята на „втора цигулка“, жените се примиряват да не бъдат на първо място в живота на мъжа, да се съобразяват с определени неудобства. Като неудобствата са както за тях, така и за мъжа. Примерно, не бива да му се обаждат вечер и през почивните дни, не бива да демонстрират близостта си пред приятели и общи познати. И ако поначало тази тайна е приятна и интригуваща, то след време тя става унизителна. Възниква усещането, че човекът те крие или се срамува от теб. Но любовницата продължава да търпи това. Защо?

Отговорът е много прост. Защото не може да повярва, че някой е способен да я обикне наистина толкова силно, че да я направи част от живота си. Тази неувереност най-вероятно се е зародила в детството. Или е плод на по-нататъшен травматичен опит. Нещо е подкосило увереността на това момиче и то е готово години наред да играе унизителната роля на „патерица“, използвана от мъжа, за да преодолее семейния си живот. Само неговия семеен живот!

Втората причина е материална

Много момичета се съгласяват да бъдат нечии любовници, просто защото между тях и мъжа се сключва някакъв условен договор – тя дава своята красота, своята младост и лесното общуване с нея и в замяна получава финансова подкрепа. Нека не забравяме, че в големите градове идват не малко момичета, които нямат средства да плащат квартира или семестриални такси – или просто искат да се понакипрят. В този случай един мъж, готов да помогне материално, е първото нещо, което тези девойки искат да намерят.

Проблемът е, че тези връзки се проточват, момичетата свикват с „безплатното сирене“ и когато омръзнат на спонсорите си, се оказват неподготвени за живота. Срещайки се с тези мъже и получавайки безброй подаръци, любовниците са се подлъгали, че така ще е завинаги и не са се и опитали да си потърсят собствен източник на доходи – например добра работа. В бъдеще такива момичета могат да си търсят подобни връзки, но с по-силно изразена финансова страна. Което граничи с определенията за най-древната професия…

Третата причина – желанието да запушиш някак дупката на самотата

Докато принцът на бял кон още не е дошъл, са допустими и временни варианти. И такъв временен вариант може по разписание и само във вечерите на работните дни да дава на момичето грижа и усещане за нужност. Този сценарий също е много опасен, защото жената свиква със своя-чужд мъж, влюбва се в него и вместо да използва силите си за търсене на подходяща половинка, прахосва цялото си време за временния си любим.

Имаме само един съвет за дамите, изпаднали в подобна ситуация – всичките усилия, които похабявате за тайни срещи, прелъстяване и изненадване на чужд мъж, можете да ги използвате, за да намерите човека, който наистина ще ви обикне с цялото си сърце и ще поиска да създаде семейство с вас. Никоя страстна нощ в леглото с чужд мъж няма да се сравни с болката, която ще изпитате, оставайки насаме с възглавницата си по празници, докато любимият ви се радва на успехите на растящите си деца. Намерете своята половинка и си я пазете, за да не се налага да я делите с никого.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари