Защо "скучното" е ключът за дългата и щастлива връзка

0
В дългосрочната връзка, когато страстта се размие малко и вълнението избледнее, е добре партньорите да имат общ социален живот и да не изпитват желание да се убиват един друг
В дългосрочната връзка, когато страстта се размие малко и вълнението избледнее, е добре партньорите да имат общ социален живот и да не изпитват желание да се убиват един друг Снимка: Pixabay

Новите отношения са вълнуваща комбинация от страст и забавление, които подлудяват хормоните и зареждат и двамата партньори с енергия. Но времето минава и влюбените успокояват емоционалната топка помежду си, споделяйки часове в гледане на любимия си сериал в петък вечер, отколкото да танцуват бясно в някой нощен бар

Тина Пеева за Mila.bg

Много от двойките смятат, че фазата на „дивана и дистанционното“ е началото на края. Те тълкуват това като симптом, че връзката им е изгубила искрата си, но семейните терапевти са категорични, че това може да е показател за щастлива връзка, която е обречена да продължи десетилетия.

Разбира се, няма универсални съвети, които да работят при всяка връзка, но напоследък все повече се шири мнението, че „скучните“ двойки може би са най-щастливите.

„Скучното“ е основата на стабилна връзка

Една от най-важните характеристики на силната връзка е способността на партньорите да бъдат „скучни“ заедно. Той е сигурен, че двойките, които са заедно от 60 или повече години, са успели да спасят връзката си не заради всички луди приключения, които са имали, а защото знаят как да правят скучни неща заедно и въпреки това да се радват на компанията си.

„Скучните“ двойки обичат да правят неща заедно

В дългосрочната връзка, когато страстта се размие малко и вълнението избледнее, е добре партньорите да имат общ социален живот и да не изпитват желание да се убиват един друг. Ходенето на пазар, киномаратоните през почивните дни и приготвянето на вечеря трябва да бъдат форма на приятно занимание и не трябва да предизвикват раздразнения. Дълготрайните връзки не се основават на драма или луди емоции, а на подкрепа и способност да споделите живота си с друг човек.

„Скучните“ двойки са се научили да игнорират стандартите, наложени от социалните мрежи

Социалните медии допринасят за често срещаното погрешно схващане, че успешните двойки трябва да имат постоянно вълнение в живота си. Хората започват да сравняват живота си със снимките на приятели и знаменитости и се страхуват, че пропускат цялата забава на света. Този подход оказва допълнителен натиск върху партньорите и ги кара да се съмняват в чувствата си. Но е важно да се осъзнае, че скуката и ежедневната досада са нормална част от живота и определено не са нещо, от което трябва да се срамуваме.

Но това не означава, че трябва да станете скучен човек

Превръщането в скучен човек без никакви интереси, с изключение на висене пред телевизора, не е опция. Намирането на здравословен баланс между собствените интереси и живота ви с партньор е задължително. Може да бъдем хем вълнуващи, хем романтични.
Но каквото и да правите, не насилвайте нещата – не е нужно постоянно да вие забавно с партньора. По-добре се грижете за взаимния си комфорт и любовта си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари