Защо скандалите в комисията по ревизия дойдоха от земеделци

1
В сферата на земеделието се изливат най-много средства
В сферата на земеделието се изливат най-много средства Снимка: Надежда Чипева / Капитал

В сферата на земеделието се изливат най-много средства

Ключови играчи в скандалите в парламентарната комисия по ревизии последните дни са от сферата на земеделието, защото там се изливат най-много средства – в селското стопанство се разпределят около два милиарда лева на година“, коментира в „Преди всички“ Николай Вълканов, анализатор в сферата на земеделието.

В България се създаде и като че ли прослойка, която се храни само с усвояването на евросредства. Така че каквото и да излиза като скандали, то трябва да бъде подплатено с доказателства и те да са стабилни“, посочи още експертът.

Според Николай Вълканов служебното правителство би трябвало да функционира до създаването на редовен кабинет.

Към днешна дата според мен нямаме достатъчно основание да вярваме, че това може да се случи при следващите избори. Затова това служебно правителство може по-дълго да остане. По-добрият вариант при всички случаи е създаването на устойчиво правителство със широка обществена подкрепа, България има нужда от това и на тази основа да се започне да се разсъждава по-стратегически за нашата държава“.

Министърът на земеделието трябва на първо място да обърне внимание на две спешни неща: нормативната рамка по новия програмен период за общата селскостопанска политика и земеделската част в Плана за възстановяване и устойчивост, като в него се заложат по-мащабни проекти, които няма как да се финансират по линия на Програмата за развитие на селскостопанските райони, поясни още Вълканов.

Още по темата в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари