Защо шофьор получи най-лекото наказание за смъртта на двама души

0
Близките на загиналите искат справедливост
Близките на загиналите искат справедливост Видео: NOVA

Близките на загиналите искат справедливост

Какво се случва, когато заради превишена скорост един човек убие двама на пътя - това питат близките на мъж и жена, които са били на мотор и били пометени от автомобил близо до София. Съдът отговаря на близките: условна присъда.

Това е становището на Софийския окръжен съд, което близките ще обжалват и ще настояват за по-строга присъда. Случаят е от преди около 2 години, но делото тръгнало чак сега.

През април 2022 г. кола влиза в насрещното, като шофьорът взема завоя с много висока скорост и не успява да удържи колата и тя се завърта. Така той удря моторист с още един пътник. По време на удара се е движил със 111 км/час, но по време на вземане на завоя се е движил с много по-висока скорост от това”, разказа в предаването „Здравей, България” по NOVA Васил Хаджигрудев, син на един от загиналите.

Оказва се, че според съда превишената скорост е около 20 км/час и това е един от мотивите за условната присъда.

Разбирам мотивите, но има ли значение с каква скорост се е движил, след като е причинил два смъртни случая? В крайна сметка две лица загиват, а той получава условна присъда и 3 години лишаване от правото да управлява МПС. Това е нещо, което всеки може да преживее”, коментира Хаджигрудев.

Решението на съдията е такова, че причинителят на катастрофата дори няма да заплати разноските по делото. „Ние трябва да заплатим за съдебния процес, без да има каквото и да било последствие за извършителя”, казва още близкият на един от загиналите.

По думите му съдът е приел за неоспорими всички доказателства по делото, сочещи към вината на шофьора. "Само с условна присъда - и то занижена, има само едно послание: "Карайте колите си както намерите за добре и, ако убиете някого, няма проблем, стига да не се повтаря", заяви още Васил Хаджигрудев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари