Защо се бави залавянето на Стоян Зайков?

0
Зайков се издирва за две убийства в Костенец, но вече 20 дни полицията не може да го залови
Зайков се издирва за две убийства в Костенец, но вече 20 дни полицията не може да го залови

Залавянето на Стоян Зайков се бави заради слаби криминалисти.

Това казаха в "България сутрин" бившият главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов, и криминалният журналист Богдана Лазарова, предава Bulgaria ON AIR.

Както е известно Зайков се издирва за две убийства в Костенец, но вече 20 дни полицията не може да го залови.

Радулов бе категоричен, че информациите, че заподозреният се е крил във вила, където е гледал новини и се е къпал, са несериозни, тъй като това няма как да бъде доказано. Той допълни, че единственият шанс на МВР да залови Стоян Зайков, е той да продължи да се върти в района.

"Толкова сме се отдалечили от времето на престъплението, че заподозреният много трудно може да бъде заловен. Единственият шанс на МВР е, че това лице ще продължи да се върти в района. Не се знае колко са качествени биологичните следи за кучетата месец след престъплението. От МВР пък обясняват, че той бил влязъл в една вила и дори гледал новини. Как са го разбрали? Чрез пийпълметрията? След това се изкъпал. Може и да не става дума за същото лице. Издирването е различно от PR акциите, от охраната на мачове", обясни Радулов

"Нещата, които ни съобщават, са такива, че започваме да си мислим, че към нас се отнасят несериозно. Лошото е, че Институтът по криминалистика е във фалит и все по-слаби криминалисти излизат. Урокът, който трябва да научи МВР е, че не могат хора, които не са се занимавали с издирване, да издирват заподозрян в убийство", каза още Радулов.

Лазарова подкрепи бившия главен секретар на МВР и допълни, че тактиката на полицията в това издирване е сбъркана от самото начало. Освен това тя изрази учудването си, че Зайков не е пуснат за международно издирване.

"Не мисля, че полицията подценява Зайков. Те сгрешиха тактиката още в самото начало. Той има преднина от 12 часа. Освен това е изтеглил всичките си налични пари. Това означава, че е готов да бяга. Полицията не може да стои безкрайно на едно място, защото ще стане за смях. Интересното е, че той не е обявен за международно издирване. Нямаме никаква гаранция, че той е извършителят на двете убийства. Докато за първото има повече улики, че има вероятност да е Зайков, за второто няма никакви следи, че е той. Възможно е извършителят да е съвсем друг. Истината е, че Институтът по криминалистика е в много тежко състояние и поради тази причина от него излизат все по-слаби криминалисти", разясни журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари