Защо родители не пускат децата си в клас?

0
Четвъртокласникът Митко няма да се върне в пловдивското училище „Братя Миладинови”.
Четвъртокласникът Митко няма да се върне в пловдивското училище „Братя Миладинови”. Видео: Нова телевизия

Четвъртокласникът Митко няма да се върне в пловдивското училище „Братя Миладинови”. Това съобщи Иванка Киркова, директор на Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив.

Родителите на детето за пореден път ще го преместят в друго училище. „Смяната на училища не дава най-добрия резултат, всяко дете има право на образование и на развитие”, коментира от своя страна Росица Атанасова от  Държавната агенция за закрила на детето.

Вчера Митко беше единственото дете от 4-ти "Б" клас, което влезе в класната стая. След инцидент с едно от децата.  Заради инцидент от миналия месец, при който момчето спукало тъпанчето на своя съученичка, родителите на останалите деца в класа бяха категорични, че няма да в клас и настояваха  Митко да бъде преместен.

 „Митко има сериозни пропуски, които са натрупани в ранна детска възраст и не могат да бъдат преодолени за двамата месеца, откакто той е в нашето училище. Децата го приеха много търпеливо и много толерантни и бяха добре настроени към него до момента, в който той започна да проявява своите дефицити” , коментира Камелия Койчева, която е педагогически съветник в училище "Братя Миладинови" в Пловдив. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари