Защо ремонтите на ВиК - Русе са толкова недъгави?

7
Изключително некачествените ремонти събудиха гнева на русенци
Изключително некачествените ремонти събудиха гнева на русенци Снимка: Facebook

Изключително некачествените ремонти събудиха гнева на русенци

След авария на водопровод, улица "Обзор" претърпя ремонтни дейности от страна на ВиК. Въпреки това, жители на града изразиха своето възмущение от начина, по който е извършен ремонтът.

"Улицата изглежда нелепо. Толкова ли е трудно да се направи както трябва?", възмущава се русенец в групата "Сигнали към Община Русе", където бе поставен въпросът дали не е било възможно да се асфалтира целият участък вместо да се правят кръпки.

"След ремонта на улица "Обзор" в Русе, извършен след авария на ВиК.
Не знам кой го е правил, но улицата изглежда меко казано нелепо. Нима не можеше да се асфалтира целия участък, а така на кръпки?
Като се прави нещо, толкова ли е трудно да се направи както трябва?",
това сподели възмутен русенец в групата "Сигнали към Община Русе".

Изключително некачествените ремонти на ВиК събудиха гнева на русенци, които изразяват загриженост и съмнения в компетентността на изпълнителите и контролните органи. Общественото негодувание се превърна в оглушителна критика към Община Русе, която трябва да вземе необходимите мерки за подобряване на качественото изпълнение на подобни ремонти в бъдеще.

"Как може всичко да е толкова недъгаво направено. Защо нищо не се прави като хората - качествено и добре изглеждащо. Никой ли от управляващите не го дразни тази посредственост и некадърност… Паветата можеха да се пренаредят наново, а не тези отвратителни кръпки.", пише г-жа Хубенова.

"Нещо да е направено след ремонти както трябва не съм видяла. Всичко отбий номер", оплаква се г-жа Калчева.

Ремонт на ремонта: Община Русе върна на ВиК над 30 обекта за корекция

На вчерашна пресконференция Общината на Русе обяви, че са били върнати на ВиК над 30 обекта по Водния цикъл за корекция. Комисия, съставена от служители на общината, извърши огледи на завършените участъци, при които бяха установени множество дефекти.

Проблемите се откриха в улиците "Никола Вапцаров", "Тодор Икономов", "Филип Станиславов", булевард "Гоце Делчев", "Чая", "Гео Милев", "Студен кладенец", "Войводова", "Любен Каравелов", "Васил Априлов", "Никола Палаузов", "Княжеска", "проф. Васил Арнаудов", "Георги Стойков Раковски", "Алеи Възраждане", "Ниш", "Щип", "Бистрица", "проф. Асен Златаров", "Петър Берон", "Хан Крум", "Рила", "Мария Луиза", "Неофит Бозвели", "Д. Корсаков", "Адмирал Рождественски", "Згориград", "Рига" и булевард "Липник".

Според представители на Общината Русе, най-честите забележки на комисията са свързани с пропаднали участъци след асфалтиране, неправилно поставени дъждоприемни и канализационни шахти, нарушени бордюри и тротоари, както и непочистени участъци след ремонтните дейности. Общината изисква всички дефекти да бъдат отстранени в рамките на 30 дни, като комисията настоява и върху обработката на кръпките с битумна емулсия. Неспазването на предписанията може да доведе до налагането на глоби за изпълнителите.

Във връзка с извършените дейности, е възможно някои от посочените обекти да бъдат временно затворени за движение на автомобили, докато се отстрани нередностите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    13
    Митко
    Липсва контрол и ремонтите не вървят.Пенчо Милков е най-слабия кмет след така наречения преход.
  • 5
    12
    Indianec v BG
    Скоро и индианците ще се изнесат, защото и те все пак са хора. Хау!
  • 6
    11
    88
    Щото ги извършват индианци! А защо индианци, защото няма кой друг. А защо нама? Защото народът се изнесе. А защо се изнесе? Щото няма кой да плаща човешки заплати.
  • 1
    10
    ДО НОМЕР 1
    ГРЕШИТЕ, ВИК СА ЗЪЛОЖИТЕЛИ НА ПРОЕКТА И ТЕ СИ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТТА, ТЕ ПЛАЩАТ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ
  • 11
    9
    вик некадърници
    тая грозотия кой мозък я измисли
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари