Защо преподаватели умишлено пречели на Крисия, Хасан и Ибрахим?

0

Крисия, Хасан и Ибрахим с едно деликатно кроше изместиха Кобрата от призовото му място на любимец на българите.

Трите деца се сражаваха в един и същи ден с боксьора, но въпреки че след състезанието нямаха аркади, второто място им струваше почти денонощни усилия и изтощителни репетиции.

Детската Евровизия изглежда като един голям купон – деца пеят, смеят се, играят. Да, на пръв поглед е така, но графикът на тези попаднали в шоубизнеса деца е убийствен.

И докато цяла България ликуваше с победата на Крисия, Хасан и Ибрахим в Малта, а участието им в детската „Евровизия“ разби всевъзможни рейтинги и залепи за телевизора толкова българи, колкото гледат финали на световно по футбол, изненадващо се разбра, че талантливите ни деца са преодолявали невероятни пречки пред развитието си, предизвикани от елементарна злоба и завист в родните си градове.

Оказва се, че ръководството на Средно общообразователно училище „Сава Доброплодни“, където учат 10-годишните близнаци пиянисти, умишлено заключвало кабинетите по музика, за да не могат братята да репетират преди участието им на престижни национални и международни конкурси.

Вратите, които водели към училищното пиано, били заключени и преди участието им в Малта, споделиха с огорчение роднини на семейството.

„Заключените врати и сменените патрони на кабинетите са тежък спомен за нас – разказва с болка майката на малките виртуози Сабиле. – Ако удариш шамар на някого, лицето може и да посинее. Но ще мине. Но такова тежко и обидно отношение към момчетата не се забравя“, допълва тя.

Заради грозната история семейството събрало средства и купили на близнаците пияно. Помощ свише било дарението от професор, вече покойница – второ пияно.

Бащата на Хасан и Ибрахим потвърди за пречките, които им създавали някои преподаватели, но не пожела да посочи имената им: „Имам обяснение, правеха го от злаба и завист откъде накъде моите момчета, а не някои други деца от музикалните паралелки ще се развиват успешно“.

Дениз Игнатов е възмутен, че от ръководството на „Сава Доброплодни“ дори не давали възможност на музикалната педагожка Маринела Маринова да работи с пианистите.

Стари вражди са и причина, докато Шумен посреща с куп награди братята, те да не получат абсолютно никакви почести от община „Каолиново“, където са родени и израснали.

Причината за неадекватното отношение била, че бащата Дениз Игнатов преди години бил опонент на сегашния градоначалник за кметския стол, разказаха местни политици.

Защо е всичката тази злоба? Защо е всичката тази завист?

Източник: infosi.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари