Защо Пламен Стоилов подарява общинска собственост за жълти стотинки?

0
За мен не е без значение кой и в какво състояние ще върне Спортен комплекс „Дунав“ на русенци в близката 2054 година
За мен не е без значение кой и в какво състояние ще върне Спортен комплекс „Дунав“ на русенци в близката 2054 година

На 15 ноември 2018 г., четвъртък, на заседание на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питане на тема: роцедура за избор на концесионер за строителство на обекти от Спортен комплекс „Дунав“ и имоти за развитие на спорта – публична и частна общинска собственост на Община Русе. Избор на концесионер".

Според документацията за избор на концесионер на Спортен комплекс „Дунав“, процедурата трябваше да приключи на 2 октомври 2018 г. 

До тази дата Комисията за провеждане на откритата процедура за избор на концесионер извършва оценка на допуснатите оферти и чрез свое решение класира участниците. На същата дата процедурата приключва с мотивирано решение за определяне на концесионер, което се издава от кмета Пламен Стоилов. С това решение на кмета се определя и срока, в който трябва да се сключи концесионния договор. 

За мен не е без значение кой и в какво състояние ще върне Спортен комплекс „Дунав“ на русенци в близката 2054 г. или с удължаването на концесионния срок през малко по-далечната 2066 г. Все пак 35 години или 47 години не е чак толкова дълъг срок за реализиране на успешна концесия, според кмета и неговата администрация!

Аз обаче не искам да се срамувам пред моите внуци и правнуци, които напълно основателно един ден ще ме попитат „Дядо, защо позволихте на кмета Пламен Стоилов да подарява общинска собственост за жълти стотинки и за вечни времена?“.

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Бих искал да кажа и УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ, но не мога да уважавам хора, които не уважават гражданите и пак ги няма в залата.

Правя изказване относно процедурата за избор на концесионер за строителство на обекти от Спортен комплекс „Дунав“ и имоти за развитие на спорта – публична и частна общинска собственост на Община Русе

Според документацията за избор на концесионер на Спортен комплекс „Дунав“, процедурата трябваше да приключи на 2 октомври 2018 г.

До тази дата Комисията за провеждане на откритата процедура за избор на концесионер извършва оценка на допуснатите оферти и чрез свое решение класира участниците. На същата дата процедурата приключва с мотивирано решение за определяне на концесионер, което се издава от кмета Пламен Стоилов. С това решение на кмета се определя и срока, в който трябва да се сключи концесионния договор.

По този повод искам да задам на кмета Пламен Стоилов следните въпроси:

  1.  Колко участници бяха допуснати до оценяване на офертите им и колко участници не бяха допуснати и защо?
  2.  Как бяха класирани от комисията участниците в процедурата ?
  3.  Кой беше избран за концесионер с мотивирано решение на кмета Пламен Стоилов?
  4. Какъв е срока определен за сключване на концесионния договор и сключен ли е такъв договор?
  5. Концесионерът заплатил ли е еднократното концесионно възнаграждение в размер на 10 000 лв.?
  6. Концесионерът представил ли е банкова гаранция по чл. 10.2.2. от Договора за концесия относно изпълнението на инвестиционните си задължения?
  7. Концесионерът представил ли е банкова гаранция по чл. 10.3.2. от Договора за концесия относно изпълнението на други негови задължения?
  8. Кога влиза в сила Договорът за концесия на Спортен комплекс „Дунав“?
  9. Има ли удължаване на 30 дневния срок за влизане в сила на Договора за концесия и с колко е удължен този срок?

Уважаеми общински съветници,

Задавам тези въпроси, защото за мен не е без значение кой и в какво състояние ще върне Спортен комплекс „Дунав“ на русенци в близката 2054 г. или с удължаването на концесионния срок през малко по-далечната 2066 г. Все пак 35 години или 47 години не е чак толкова дълъг срок за реализиране на успешна концесия, според кмета и неговата администрация!

Аз обаче не искам да се срамувам пред моите внуци и правнуци, които напълно основателно един ден ще ме попитат „Дядо, защо позволихте на кмета Пламен Стоилов да подарява общинска собственост за жълти стотинки и за вечни времена?“.

А Вие, дами и господа общински съветници, имате ли подобни притеснения?!

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари