Защо паркингът се използва за нужди на служителите на Община Pyce?

11
Почти целият подземен паркинг „Театъра“ е зает от автомобили на общинско предприятие
Почти целият подземен паркинг „Театъра“ е зает от автомобили на общинско предприятие Снимка: Dunavmost / Архив

Почти целият подземен паркинг „Театъра“ е зает от автомобили на общинско предприятие

"Паркингът вместо да служи на гражданите, гостите и туристите на Общината и да облекчава транспортния xaoc, обслужва общински служители и техните автомобили, без да бъдат заплащани такси за използването му", алармира Велин Папазов в сигнал, изпратен до медиите и Община Русе.

Сигнал до кмета на Русе за неправомерно използване на общински паркинг „Театъра“:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

С настоящия сигнал бих искал да Ви уведомя за нещо неправомерно и нередно, което се случва в града и то по-конкретно в общински подземен паркинг „Театъра“, находящ се на ул. „Черно море“ № 2.

Работното ми място се намира на ул. „Гладстон“ № 5 и многократно се опитвах да паркирам през последните няколко седмици. Преди няколко дни на въпросния паркинг, нямаше места, при което с почуда видях, че почти целия паркинг е зает от автомобили на общинско предприятие, като от други автомобили бяха заети останалите само 13 места.

Същото се повтори на следващия и последващия ден.

Очевидно паркингът се използва почти на 100% за нужди на служителите на общинските предприятия или Община Pyce.

Гореизложеното означава, че паркингът вместо да служи на гражданите, гостите и туристите на Общината и да облекчава транспортния xaoc, обслужва общински служители и техните и на общинското предприятие автомобили, без да бъдат заплащани такси за използването му, което не мисля, че е идеята за изграждането и съществуването му.

Моля Ви да предприемете нужните мерки, тъй като въпросния паркинг обслужваше успешно не само живущите и работещите в тази част на града, но и гостите на града, беше полезен и необходим, не на последно място внася приходи в Общинския бюджет на rp. Pyce, следователно ползването му по този начин е неправилен и накърнява интересите на всички граждани.

В случай че отговарящите за това общински служители не се сещат къде да паркират колите си, то мога да Ви предложа като идея паркинга до зала „Арена Pyce“, който също е подземен.

Считам че с тези си действия, служителите на общинското предприятие използващо паркинга нарушават НАРЕДБА №18 за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на Община Pyce и по-конкретно следните разпоредби:

Режим на платено паркиране „Служебен абонамент"

Чл. 19. (1) Места за паркиране на пътни превозни средства по улици, площади и паркинги — общинска собственост, извън soнитe sa платено паркиране, могат да бъдат обозначени и полsаани срещу sаплащане sa служебни нужди (Служебен абонамент) от юридически лица и еднолични търговци, както и лица, упражняващи свободни професии — собственици, ползватели или наематели на нежилищни имоти.

(2) Административни и обслужващи звена, които изцяло се издържат от общински бюджет, ползват за служебни нужди места за паркиране бесплатно, когато са обозначени по съответния начин.

(З) Редът и условията за определяне и ползване на местата за служебни нужди (Служебен абонамент), посочени в алинеи 1 и 2 се определят със Заповед на Кмета на Община Pyce в съответствие на пpиeтитe нормативни актове.

(4) He се допусна преотстъпване срещу заплащане на местата по алинеи 1 и 2.

Чл. 21.(1) На терени общинска собственост, с предназначение паркинг, изградени и обозначени като такива и с над 30 броя паркоместа, могат да бъдат отдавани под наем места за паркиране на физически лица. Mecmаmа, кoиmo могат да бъдат наети не трябва да надвишават повече от 25% от общия брой места за паркиране на съответния паркинг.

(2) Haeтитe паркоместа се обозначават с пътен знак и маркировка и запазват с антипаркинг устройство.

(3) Отдаването под наем става по реда на Закона за общинската собственост и Наредба №а за общинската собственост.“

Уважаеми господин Милков, с оглед гореизложеното се надявам да предприемете необходимите мерки и това своеволие да бъде прекратено, като гражданите, гостите и туристите на Общината да имат възможност отново да използват общински подземен паркинг „Театъра“, находящ се на ул. „Черно море“ №2 в пълния му капацитет.

С уважение: Велин Папазов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Русчук
    Кой измисли този цирей наречен паркинг в самия център на Русе и направи така, че мястото зад театъра да изглежда сякаш е паднала бомба ? Кой малоумник реши да събаря сградите на това място ? Докога кметове и общински съветници гласуващи решения , с които превръщат града в грозно гето ще бъдат безнаказани ?
  • 4
    15
    Гост
    Така ще е, докато овцете не почнат да хапят.
  • 3
    14
    Вечният триумвират.
    Кмета, Даскала и Попа - няма ли ги в селото да се оплачиш на тях, Емиле?
  • 14
    13
    Емил Стефанов
    Към кого да се обърна??? Корсаджията в долно Абланово "работи" от години до обяд. Изключително груб и нагъл към хората (обижда и псува), последно време има повече кучета по улиците от хората, които живеят в селото. До обяд при хубаво време стои на беседката.
  • 25
    12
    Няма проблеми никакви
    Цървулът ги е решил всичките проблеми. Разбити улици, разбити плочки на площада, чисто нови тролейбуси и автобуси, уличните лампи светят като слънца през нощта, кеят е новия топлореактор с този бетон, и так далее.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари