Акция срещу изоставените автомобили в Русе

1
Излезлите от употреба автомобили се оглеждат от комисия от общината
Излезлите от употреба автомобили се оглеждат от комисия от общината Снимка: Dunavmost

Община Русе отново подхваща изоставените автомобили по общинските паркинги.

Проблемът е от години и периодично администрацията предприема мерки, за да освободи пространството от неизползваеми МПС за колите, които няма къде да паркират, съобщи Русе Медиа.

През изминалата година са издадени предупреждения за преместване на 129 автомобила, като при 79 случая има реакция на собствениците им – 75 са премахнати доброволно, а 4 са предадени за разкомплектоване.

Излезлите от употреба автомобили се оглеждат от комисия от общината, която дава предписания на собствениците им да ги махнат. Срокът е тримесечен, като в този период колите трябва да се преместят от общинския паркинг в имот частна собственост. Другият вариант е да се предадат на площадка за временно съхраняване на излезли от употреба МПС или център за разкомплектоване.

От общината изрично уточняват, че преместването на друго място общинска или държавна собственост не спира изпълнението на предписанието. След изтичане на тримесечния срок автомобилът ще бъде вдигнат и разкомплектован.

Физически лица се наказват с глоба от 300 до 1000 лв., а едноличните търговци или юридическите лица с имуществена санкция от 1500 лв. до 5000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари