Защо Паркът на Възрожденците изглежда като след пожар?

4

Това пита русенец в социалната мрежа

Владислав Георгиев коментира липсата на растителност в Парка на Възрожденците и показва кадри от обезлесената почва, като добавя, че паркът не е бил в такъв вид от 25 години.

"Защо парка на Възрожденците изглежда като след пожар? Няма абсолютно никаква зеленинка, всичко е само пръст, пепел, стърнища, изсъхнала трева и тук там паднали клони, които с месеци не са премахват. Не искам да чувам, как е много горещо и е изсъхнало всичко заради жегите. 25 години живея точно до парка и в такова състояние не съм виждал растителността. Лично мое мнение е, че това се дължи или на косенето и несъбирането на трева пролетта, което задуши долната трева или умишлено е третирана растителността с нещо, което да спре растежа и съответно да няма нужда от косене. Дано който трябва да прочете и да се самосезира да направи проверка", допълва русенецът.

В началото на август се проведе еко акция за поливане на дърветата в парка, в която се включиха доброволци. "Жегата в града убива младите дървета и затова е нужно допълнително поливане", обявиха от сдружение СъГраждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    Дуректура
    На този Уръфляк съм му забранил да доближава Дуректурката на по-малко от 7 метра, за да не прихване. Да прихване, я от Простотията му, я от нагона му, я от Идиотизма му, пък не дай си да прихване и от плодовитостта му. Пък и потеклото му е от Дедо обиетс. Има лоша карма, която сега го сполетява, пък и не само него. Това е карма за поколения наред.
  • 14
    10
    Свилен
    И Парка на младежта е същата боза. Пенчо асфалтира покрай Английската гимназия защото там учи синът му и е приятел с директорката, а останалата част на парка кучета я яли.
  • 4
    9
    До 8.
    Не си прав за липите по "Александровска". Да орязаха се, но след това короните им станаха много по мощни и оформени, огледай ги. Явно липата се поддава на такова подновяване, докато с други видове дървета не се получи - напр. по гл.алея в Парка на Младежта към Английската гимназия, дърветата на "Лайното". Преди да се окастрят липите по "Александровска" това бе направено с големите липови дървета пред новата Поща и там се оформиха страхотни корони. Огледай ги...
  • 12
    8
    ЗАКРИВАЙ
    Картинката е същата пред всички блокове в кв. Възраждане. Едва в петък събраха нападалите листа на купчина и се появи същата картинка отдолу. Единственото останало зелено в квартала са дърветата. За щастие те успяват да оцелеят при тия "специалисти", макар че имаше скоро опити с тях по ул.Александровска и след орязването на короните липите 20% дадоха фира и не преживяха стреса.
  • 12
    7
    Пак до Камен Ф...
    Да, дърветата се садят наесен и пролет, но младите се поливат и през лятото, как да оцелеят в големи горещини?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари