Защо Обзор поиска да се отдели от Община Несебър?

0
В неделя ще се проведе местен референдум
В неделя ще се проведе местен референдум Видео: NOVA

В неделя ще се проведе местен референдум

Жители на Обзор и 6 близки села тази неделя ще участват в местен референдум, който трябва да определи дали ще се отделят в самостоятелна община или ще продължат да бъдат част от Община Несебър. В града има два лагера - "за" и "против" отделянето.

Община Несебър не се грижи за Обзор и селата. От години не се прави нищо за археологическите разкопки”, заяви Иван Илиев от Инициативен комитет "Зa отделянето на Обзор от Несебър", предава NOVA.

Искаме да се отделим, защото Община Несебър не стои зад нашите проблеми – състоянието на крайбрежната алеия не е добро, инфраструктурата на места е зле”, коментира Пламен Проданов от Инициативен комитет "Зa отделянето на Обзор от Несебър".

Според разчетите ще можем да генерираме повече приходи, ако се отделим”, категоричен е кметът на града Христо Янев.

Представителите на Община Несебър отказаха да застанат пред камерите ни. От Инициативния комитет, които са против отделянето, заявиха, че изцяло подкрепят становището на кмета на Община Несебър. В него пише, че от 2008 до 2020 г. Обзор е внесъл в общинската хазна 15 млн. лв. данъци, а Община Несебър му е отпуснала 36 млн. лв. за издръжка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари