Защо никой не иска да купи "БДЖ - Товарни превози"?

0
Нито един инвеститор не е проявил интерес към приватизацията на "БДЖ - Товарни превози"
Нито един инвеститор не е проявил интерес към приватизацията на "БДЖ - Товарни превози"

Няма план за съкращения в превозвача, ще се изготвя програма за оздравяването му.

Нито един инвеститор не е проявил интерес към приватизацията на "БДЖ - Товарни превози", информира Стандарт нюз.

Това съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски след срещата си със синдикатите и ръководството на "Холдинг БДЖ" вчера.

План за съкращения в "БДЖ-Товарни превози" няма, категорично заяви Московски и уточни, че числата, които е съобщил в сряда в транспортната комисия в Народното събрание (за освобождаване на 600-800 души), се отнасят до стратегията за оздравяване на БДЖ, която още чака одобрение за държавна помощ от Брюксел.

Има предварителни разчети за съкращения в "БДЖ-Товарни превози", но тепърва ръководството на холдинга ще разработи план за оздравяване, като целта ще бъде той минимално да рефлектира върху работещите, обясни министър Московски.

КНСБ винаги е бил против продажбата на "БДЖ-Товарни превози" и против обвързването на бъдещето на БДЖ с концесията на Летище София.

Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров и поиска оздравителната програма да бъде финансирана от държавата с част от приходите от по-скъпите винетки. Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" определи срещата като "тревожна" и заяви, че за жп транспорта липсва стратегия.

Дълговете на "БДЖ-товарни превози" са 95,4 млн. лв., обяви изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров и категорично посочи, че дружеството може да бъде оздравено.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари