Защо никога не виждаме гълъбчета бебета?
- Редактор: Владимира Ангелова
- Коментари: 0

Гълъбите са сред обитателите на всеки голям град.
Но замисляли ли сте се, че никога не виждаме малките им? От BrightSide дават обяснение на този факт, цитирани от expert.bg
Всъщност то е доста просто и логично. Макар че са свикнали да живеят сред нас, гълъбите правят гнездата си на закътани места – изоставени сгради, покриви, под мостове. Малките остават в гнездото, докато не са достатъчно големи, за да летят и се хранят самостоятелно.
Гълъбите са много добри родители. За разлика от други птици, не изхвърлят бебета си от гнездото и им носят храна до навършването на 40 дни. В края на този период птицата вече изглежда като по-възрастните от вида.
Все пак има начин да познаете дали един гълъб е по-млад – той все още няма зелено-лилавото оперение около врата.























Защо 15 милиона долара не гарантират спокойно пенсиониране в...
Държавни служители със заплата от 523 евро ходят без зъби
Бенямин Нетаняху нареди на Мосад свалянето на режима в Иран
Българи пазаруват с 40% по-евтинa храна в Гърция
Илияна Йотова прати на прокурор документите за помилването...