Защо никога не трябва да носите червен конец на ръката

2
Много хора носят на  лявата си ръка червен конец. Какво означава това?
Много хора носят на лявата си ръка червен конец. Какво означава това?

Становище на християнски свещеник за талисмана!

Много хора носят на  лявата си ръка червен конец. Какво означава това и дали може да го носят  християните, предаде ДРУГИТЕ НОВИНИ

Отговаря архимандрит Филип, помощник-пазител на пещерите близо до Киевско-Печорската лавра:

- Доколкото ми е известно, червен вълнен конец се носи на ръката като талисман срещу зло и болести. Аз не искам да навлизам в подробности за ритуала, свързан с червен конец на ръката, защото православната църква не одобрява различни амулети,  талисмани, и така нататък.

Всички тези вярвания са останали  от езичеството и се практикуват от различни видове секти. Всичко това е  изобретение на дявола. С цел да отдалечи  хората от Бог и истинската вяра, дяволът предлага да вярваме в различни неща, и на тези, които вярват, той сякаш действително им помага.

Той действа хитро – просто не закача за известно време хората, които вярват в измислиците му, но впоследствие тези хора попадат в капана на дявола, след което у тях се появяват сериозни духовни проблеми.

Ако те не се покаят в тайнството на изповедта в каноничната православна църква, не се разделят с всички видове суеверия, не започнат да търсят помощта и закрилата на Бог, тогава тези хора постепенно изпадат в ужасна депресия, често полудяват и се самоубиват.

И всичко започва с ето такива конци. Имайте предвид това, и не приемайте нещата, които ви подхвърля дявола.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари