Защо ни наказва така жестоко тази природа?

1
Повече от седмица пловдивчани изнемогват в адската жега
Повече от седмица пловдивчани изнемогват в адската жега Снимка: БГНЕС

Повече от седмица пловдивчани изнемогват в адската жега.

Вторият български град е на челна позиция по топлинни рекорди. Възрастни и майки с деца сядат под сенките в парковете, но и там не може да се диша. Десетки търсят всеки ден медицинска помощ. Тълпи от премалели хора окупират градските чешмички, за да се плискат. Други пък намират прохлада в шадравани и фонтани, макар къпането в тях да е забранено, пише 24 часа.

Магазините отчитат двойни обороти в продажбите на вода, разхладителни напитки и сладоледи. А елмрежата е натоварена почти като в студените зимни месеци от климатиците.

"Защо ни наказва така жестоко тази природа! Не ни стигаше ледената дълга зима, а сега и това зверско лято", коментират изтощени пловдивчани. Те припомнят, че горещата вълна започна още в края на юни, когато в Пловдив температурите удариха 42-44 градуса. Юли също протече със зверски жеги. Адският зной продължава и през август.

Синоптиците в близката авиобаза Крумово отчетоха във вторник 40 градуса на сянка. На слънце живакът в термометъра надминава 50, а усещането е страховито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари