Защо не трябва да изрязваме мухлясалия хляб?

38
Мухлясването на храна е проблем, с който се сблъскват много хора
Мухлясването на храна е проблем, с който се сблъскват много хора

Мухлясването на храна е проблем, с който се сблъскват много хора

Защо не трябва да изрязваме мухлясалия хляб?

Мухлясването на храна е проблем, с който се сблъскват много хора. В забързаното си ежедневие често забравяме да проверим сроковете на годност на продуктите в нашата кухня. Ако ви се е случвало да изрежете мухлясалия хляб и да си хапнете „чистата“ част, то имаме лоши новини за вас.

По-голямата част от мухъла, който се образува върху храната, е вид гъба. Гъбите са еукариоти, които се отделили от животните и растенията. Те се разпространяват чрез хифи, които проникват дълбоко в храната.

Някои видове мухъл са безопасни за консумация, като например този, който се използва при производството на сирене и соев сос. Други видове обаче са токсични и могат да причинят сериозни здравословни проблеми, включително отравяне, алергии и рак.

Ако видите мухъл върху храна, най-безопасното е да я изхвърлите. Фактът, че виждате мухъл, означава, че гъбите са достигнали до репродуктивна фаза и са започнали да отделят спори. Тези спори са много малки и могат лесно да се разпространят в цялата храна.

За да избегнете риска от отравяне с мухъл, е важно да изхвърляте всички храни, върху които се е образувал. Ако искате да избегнете мухлясването на храна, можете да я замразите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Избирател
    Ко намеря мухлясал дупедат от ГРОБ, СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ПП и ДБ, ДА ГО ИЗХВЪРЛЯ ЛИ? В множествено число естествено!
  • 2
    4
    Да да ама не
    Минавате филийката през тостера, гъбата 4 семето и изгаря и хрускате на воля.
  • 1
    3
    Zax
    Мухъла е и пеницилин /вярно/. А ни викат, не на антибиотиците. През 90-те битката бе да няма народни лечители. Мухъла ако беше полезен, вместо да бъде отхвърлян ... всички щяха да го лижат и да плащат за да го правят дори от изоставените и ненаселени жилища. Абе ей. Върнахте ни в каменната ера след като унищожихте и захарите, и познавачите на билките на България. За това горите и изнасяте и горите.
  • 9
    2
    До Ридактора
    Ако е мухлясъл и Пен Чо, моля за съвет къде да го изхвърлям. До него се е докосвала и селянката леля Васи. И нея ли да изфърлям с първия?
  • 4
    1
    Лъчезар
    НЕ ИСТРИВАЙ И СЕ ПАЗИ ОТ ИЗМАМНИЦИ ЙОРДАН ВЕЛИКОВ ИВАНОВ ЕГН 5901195280 И СЪПРУГА КРАДЛИВАТА СВЕТЛАНА ГЕОРГИЕВА ДИМИТРОВА ИВАНОВА ЕГН 6302095291 ОТ РУСЕ, ОСЪЖДАНИ 22 ПЪТИ,40ФИРМИ ИЗМАМЕНИ, ПРИСВОЕНИ ЧРЕЗ ИЗМАМА 1000000ЛВ.НЕ ВЪРНАЛИ ПАРИТЕ НА НИКОГО. НЕ ИСТРИВАЙ. ПЛАЩАТ НА ПРОКУРОРИ И СЪДИЙ И ЗА ТЯХ НЯМА ЗАТВОР. ДО КОГА ТАКА, ДО КОГА.АМАН ОТ МОШЕННИЦИ.РУСЕ,НАЙ КОРУМПИРАНИЯТ ГРАД.И ДА ГИ СЪДИШ НЯМА НИЩО ДА ВЗЕМЕШ ЗАЩОТО НЕ СЕ ВОДИ НИЩО НА ТЯХНО ИМЕ И НА ИМЕТО НА ФИРМАТА. А КЪДЕ СА ПАРИТЕ, КЪДЕ.НЕ ИСТРИВАЙ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари