Защо не е добра идея да хвърляме водата, в която сме варили макарони?

3
За какво може да послужи тази течност?
За какво може да послужи тази течност?

Много домакини тръгват със замах към тоалетната чиния, за да излеят водата, в която са варили макарони или спагети само до преди минути.

Истината е, че това съвсем не е добра идея – нито за канализацията, нито за водата, която отива „зян”, пише Актуално. Оказва се, че тази на пръв поглед излишна течност, може да е доста полезна. Как и за какво разберете сега.

1. За приготвянето на сос

Водата, в която е варена пастата, е идеалната основа за приготвянето на сос, защото съдържа нишесте, благодарение на което с лекота ще постигнете копринено гладка текстура.

2. Течност за миене на съдове

Да, тази вода изглежда мръсна, но всъщност нишестето в нея действа като почистващ агент. То разтваря мръсотията върху чиниите и тиганите.

3. Тор за цветя

Водата от пастата е полезна за стайните растения. Разбира се, преди да полеете цветята, тя трябва да се охлади. И е още по-добре, ако в нея няма сол.

4. Маска за коса

Със сигурност сте чували за ползите от оризовата вода. Ако на косата ви липсва блясък, използвайте водата от пастата. Навлажнете с нея косата си, изчакайте няколко минути и след това измийте с шампоан, както обикновено. Косата моментално ще възвърне блясъка и мекотата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари