Защо не бива да миете лицето си под душа

2
Редовното миене на лицето под горещ душ може да доведе до сърбеж и дори лющене на кожата.
Редовното миене на лицето под горещ душ може да доведе до сърбеж и дори лющене на кожата.

Премахването на грима, докато си взимате душ, е много удобно. Но това може да причини сериозни проблеми на кожата на лицето ви

Тя е много по-чувствителна от кожата на тялото, затова е по-добре да я държите далеч от горещия душ. Освен ако не сте любител на студените бани, пише Actualno.com

Ето какви точно проблеми можем да си навлечем по този начин:

1. Може да влоши акнето

Дългите горещи душове могат да отмият естествените масла, от които кожата ви се нуждае, за да остане здрава и да изглежда добре. Ако имате суха кожа, измиването на лицето ви под душа може само да влоши проблема. Използването на допълнително овлажнител за облекчаване на усещането за сухота може в крайна сметка да направи кожата ви уязвима към акне и други кожни инфекции.

2. Може да повлияе на тонуса на кожата ви

Миенето на лицето под душа може да накара кожата ви да изглежда зачервена. Горещата вода кара кръвоносните съдове по лицето да се разширяват. Това от своя страна може да увреди крехките капиляри, което води и до розацея.

3. Може да причини бръчки

Сигурно сте забелязали как пръстите ви се сбръчкват, ако стоите дълго време под душа. Това се случва, защото горещата вода премахва влагата от кожата ви и уврежда защитния ѝ слой. Същото важи и за кожата на лицето ви, която може да остарее по-бързо, ако се излага редовно на гореща вода.

4. Може да превърне здравата кожа в чувствителна

Измиването на лицето под душа също не носи полза и за нормалната кожа. Горещата вода може да повлияе отрицателно на иначе напълно здравата кожа, правейки я суха и чувствителна. Най-добре избягвайте горещи душове, особено през по-сухите зимни месеци, когато кожата е по-уязвима.

5. Може да причини сърбеж

Много хора усещат сърбеж след дълъг душ. Усещането обикновено е слабо и трае за кратко. Но редовното миене на лицето под горещ душ може да доведе до сърбеж и дори лющене на кожата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук